12 Νοεμβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 12.11.2022

Αποχώρησαν οι Ρώσοι χθες από την Χερσώνα, 
μετά από οκτώ μήνες ρωσικής κατοχής. 
Στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου, στην Καθημερινή, βαρκάρηδες από τον Βόλγα αποχωρώντας από την Χερσώνα, σύρουν μακριά από την πόλη τα τανκς !

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Την Παρασκευή, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε από τη δυτική όχθη του ποταμού Ντνίπρο στη στρατηγική νότια περιοχή της Χερσώνας, αφήνοντας την ομώνυμη περιφερειακή πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές στους Ουκρανούς.
Η υποχώρηση αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την πολεμική προσπάθεια του Πούτιν στην Ουκρανία. Η Χερσώνα ήταν η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα της Ουκρανίας που είχαν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις από την εισβολή του Φεβρουαρίου. Η αποχώρησή τους ανατολικά κατά μήκος του Ντνίπρο παραχωρεί μεγάλες εκτάσεις γης που η Ρωσία έχει καταλάβει από τις πρώτες μέρες του πολέμου και που ο Πούτιν είχε ανακηρύξει επίσημα ως ρωσικό έδαφος μόλις πριν από πέντε εβδομάδες.
Πανηγυρικό είναι σήμερα το κλίμα στη Χερσώνα που πέρασε ξανά υπό Ουκρανικό έλεγχο μετά από οκτώ μήνες ρωσικής κατοχής. Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν με ανακούφιση τους ουκρανούς στρατιώτες, ενώ στήθηκε ένα ολονύχτιο γλέντι τόσο στους δρόμους της πόλης όσο και στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου