9 Νοεμβρίου 2022

Γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022

Παραλύουν σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης π
ανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά συνδικάτα, διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ το ΠΑΜΕ έχει δώσει ραντεβού στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει:
«Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια. Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης». Όπως επισημαίνει, «τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει: 
«Η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, ο πληθωρισμός που τρέχει με 12% εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει. Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ζουν πλέον σε μια μόνιμη κρίση, αφού 12 χρόνια τώρα αυτοί πληρώνουν το "μάρμαρο" ενώ η οικονομική ολιγαρχία του τόπου αυξάνει τον πλούτο και τα κέρδη της». «Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους» τονίζει, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι στη Δημόσιο διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους «για να ζουν με αξιοπρέπεια».

ΜΜΜ: Χωρίς Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ. Οι μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο θα διεξάγονται σήμερα μετ’ εμποδίων, καθώς με νεότερες αποφάσεις των εργαζομένων η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό (γραμμές 2&3), χωρίς Λεωφορεία και Τρόλεϊ. Θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της AEGEAN, ενώ δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου