24 Νοεμβρίου 2022

Πώς ο Τσίπρας ξέχασε τη «σκάλα του Λαφαζάνη»

O αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο σπίτι της γυναίκας που βίωσε το σοκ του δικαστικού επιμελητή να διαλύει την πόρτα του σπιτιού της. Για να κεφαλαιοποιήσει το σύγκρυο όσων έβαλαν εαυτόν στη θέση της - και να μην της πει, βέβαια, ποιος κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Λεπτομέρειες, σημασία έχει η «ευαισθησία»...

Του Αλέκου Παπαναστασίου στο Protagon.gr (απόσπασμα):

(...) Την Τρίτη που μας πέρασε, ο Αλέξης Τσίπρας, φορώντας το λαϊκό κοστούμι και ποντάροντας στη σύγχυση, επισκέφθηκε τη γυναίκα που βίωσε το σοκ του δικαστικού επιμελητή να διαλύει την πόρτα και να την πετάει έξω με λίγα ρούχα και τις γάτες της. Η εικόνα της κατεστραμμένης εισόδου είχε ήδη κατακλύσει τα social media μία ημέρα πριν, προκαλώντας σύγκρυο σε όσους έβαζαν τον εαυτό τους στη θέση του ανθρώπου που έζησε αυτά που έζησε. Χρωστούσε, ναι, αλλά να της πάρουν το σπίτι, σπάζοντας την πόρτα; 

Την Δευτέρα το βράδυ στα γραφεία της Κουμουνδούρου, την ώρα που έτριβαν τα χέρια τους από τη λαϊκή αγανάκτηση και το κύμα συμπαράστασης για τα όσα συνέβησαν στην Ιωάννα Κολοβού στο σπίτι της στα Ανω Ιλίσια και συζητούσαν πώς θα το κεφαλαιοποιούσαν πολιτικά, πώς δηλαδή θα έστηναν την επόμενη μέρα ένα γλυκερό σόου μπροστά στην κάμερα και πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα στο σπίτι της γυναίκας, δεν μπορεί, δεν γίνεται: θα υπήρχαν και κάποια στελέχη που θα είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους όσα είχαν συμβεί -πριν από λίγα μόλις χρόνια επί των ημερών του αρχηγού στο Μέγαρο Μαξίμου- και ίσως να ήθελαν να του επισημάνουν τον κίνδυνο της αντίφασης. 

Διότι ακόμη και αν δεν είχαν διαβάσει τι περιείχε το τρίτο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν μπορεί, όλο και σε κάποιο τίτλο θα είχε πέσει το μάτι τους όταν το 2017 με τις ψήφους κυβερνητικών βουλευτών γίνονταν νόμος του κράτους οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Κι αν δεν θυμούνταν ή ήθελαν να ξεχάσουν τι ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ως κυβέρνηση κάποιοι σίγουρα θα θυμούνταν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, άλλοτε κορυφαίο υπουργό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά μετέπειτα επικριτή, να σκαρφαλώνει με μια σκάλα, ακουμπισμένη σε κλούβες των ΜΑΤ, για να τους σταματήσει. 

Τέλος πάντων για όσους δεν θυμούνται τίποτα πια, να υπενθυμίσουμε τι έλεγε μεταξύ άλλων το 2017 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα: «Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους». Και ακολούθησαν αμέτρητοι πλειστηριασμοί. Γιατί ήταν«καλοί», για «αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους»… 

Αν υπήρχε λίγο περισσότερο κέφι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πάει και αυτός στα Ιλίσσια με μια σκάλα σαν του Λαφαζάνη. Ας είναι. Φρόντισε ο πρόεδρος να της πει μπροστά στην κάμερα ότι ακόμη και «την περίοδο των μνημονίων, παρά τις πιέσεις της Τρόικας, υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας». Αλλά κάτι η κούραση κάτι η σκάλα που έλειπε, ξέχασε να της πει και ποιος την κατήργησε την προστασία της «λαϊκής» πρώτης κατοικίας. Είπαμε, σημασία έχει η αριστερή «ευαισθησία».

Πηγή: protagon.gr

Από τη σκοπιά της σάτιρας σε δυο γελοιογραφίες από δεξιά και αριστερά:

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή"

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή"

Οικονόμου: Υποκριτική η στάση του Τσίπρα

Tην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, 
η οποία βρέθηκε να χάνει το σπίτι της ύστερα από πλειστηριασμό, σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική στάση, δεδομένου ότι «υπήρξε ο Πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων», με αποτέλεσμα «οι ολοκληρωμένοι πλειστηριασμοί επί των ημερών του (2018-2019) να φτάνουν τις 30.000 περίπου», όπως ανέφερε. 

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία», επεσήμανε ο ίδιος στο σχόλιό του για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί καλός στα λόγια, ενώ υπήρξε μοιραίος και καταστροφικός στα έργα». «Οσο και αν προσπαθεί να μας επαναφέρει στην εποχή των “Αγανακτισμένων”, οι πολίτες τον ξέρουν καλά πια και κρίνουν», τόνισε. 

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου