9 Ιανουαρίου 2023

Η συνέντευξη που… στρίμωξε τον Εμ. Μακρόν για τα προσωπικά του

Πώς απάντησε για το αν δίνει το καλό παράδειγμα νυμφευόμενος τη δασκάλα του


Η ερώτηση για τον πρόεδρο της Γαλλίας σχετικά με το εφηβικό ειδύλλιό του με τη δασκάλα του στο γυμνάσιό του ήταν τόσο… ζόρικη, τόσο εντυπωσιακή σε μια χώρα όπου οι πολιτικοί κρατούν σε μεγάλο βαθμό την ιδιωτική τους ζωή για τον εαυτό τους, που ο ερωτών δεν μπόρεσε την κάνει ο ίδιος. Έτσι έβαλε τον ίδιον τον Εμανουέλ Μακρόν να τη θέσει στον εαυτό του.

«Είναι ο πρόεδρος», είπε ο Γάλλος ηγέτης, διαβάζοντας την ερώτηση δυνατά από ένα κομμάτι χαρτί που του έδωσε ο νεαρός που τον ερωτούσε: «Θα πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να μην παντρευτεί τη δασκάλα του».

Μια ομάδα νέων στο φάσμα του αυτισμού, που περιγράφεται ως «άτυποι δημοσιογράφοι», έκανε τον 45χρονο πρόεδρο της Γαλλίας να μιλήσει για τον εαυτό του με ασυνήθιστη και διαφωτιστική ειλικρίνεια σε μια τηλεοπτική συνέντευξη αυτό το Σαββατοκύριακο. Έτσι ο κ. Μακρόν αντιμετώπισε ειλικρινή αλλά δίκαια χωρίς φίλτρο ερωτήσεις, που οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ως επί το πλείστον δεν τολμούν να κάνουν στον Γάλλο ηγέτη.

Ο κ. Μακρόν απάντησε παιχνιδιάρικα, ακόμη και στην ερώτηση για το ειδύλλιό του με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ. Ήταν η Brigitte Auzière, παντρεμένη μητέρα τριών παιδιών, όταν γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο όπου ήταν μαθητής και εκείνη δασκάλα. Αργότερα μετακόμισε στη γαλλική πρωτεύουσα για να βρεθεί κοντά στον κ. Μακρόν και χώρισε. Παντρεύτηκαν το 2007.

«Βλέπεις, δεν είναι το θέμα εδώ αν δίνεις το παράδειγμα ή όχι… Όταν είσαι ερωτευμένος, η επιλογή δεν είναι δική σου», είπε ο Μακρόν υπερασπιζόμενος την προσωπική του επιλογή.

«Δεν ήταν πραγματικά η δασκάλα μου. Ήταν η δασκάλα μου στο μάθημα του θεάτρου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο», αποτόλμησε να πει, μια… ντρίμπλα με την οποία και ο ίδιος ο Μακρόν χαμογέλασε, ενώ προκάλεσε γέλια και ένα πείραγμα «είναι πανούργος!» από έναν από τους ερωτώντες που καθόταν δίπλα του.


Σε μια άλλη λεπτή ερώτηση – «Έχεις πολλά λεφτά;» – ο πρώην τραπεζίτης είπε ότι κερδίζει λιγότερα τώρα ως πρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία.

Για τη φιλία, είπε: «Δεν είναι η καλύτερη δουλειά για να έχεις πολλούς φίλους».

Και για τον κ. Πούτιν, τον οποίο έχει γνωρίσει, και τον πόλεμο του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία, ο Γάλλος ηγέτης είπε: «Όταν τον συναντάς έτσι, δεν είναι δυσάρεστο. Αυτό είναι το παράδοξο».

Στο τέλος της μισής ώρας ερωτήσεων και απαντήσεων, ο Μακρόν ευχαρίστησε τους ερωτώντες για την καλή δουλειά που έκαναν. «Οι ερωτήσεις σας με οδήγησαν… εκεί που δεν είχα πάει σε άλλες συνεντεύξεις, με άλλους δημοσιογράφους», είπε.

Πηγές: Associated Press, 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου