15 Ιανουαρίου 2023

ΓΕΕΘΑ: «Επιχειρείται υπονόμευση του κύρους και της ακεραιότητας του Κ. Φλώρου»

Mε αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, που τιτλοφορείται: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα»

ΓΕΕΘΑ: Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι προδήλως υποκινούμενη.

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα». Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, που τιτλοφορείται: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».

«Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται», προστίθεται στην ανακοίνωση, «σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα "Πόθεν Έσχες" πού έχουν κατατεθεί και στα "Ε9" και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του».

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Δεν πρόκειται δε επ' ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ» αναφέρεται. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η πατρίδα του έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο λόγω εθνικής ασφάλειας ή για τα δισ. των εξοπλιστικών που ήθελε να ελέγχει;»

Νωρίτερα και με αφορμή τις «νέες αποκαλύψεις», όπως τις χαρακτηρίζει, της "Documento" για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό «για παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια». 

«Οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ, που υπάγεται στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει: Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για "λόγους εθνικής ασφαλείας" ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου; Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος» αναφέρει.

Γ. Οικονόμου: Η υπονόμευση των ενόπλων μας δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα της "Documento" για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, 
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του τονίζει: «Η υπονόμευση των ενόπλων μας δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών». 

«Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;» ερωτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. «Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς... Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα» αναφέρει. Και επαναλαμβάνει ότι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του επανέρχεται στο θέμα «της παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ», -όπως υποστηρίζει- και απευθύνει τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό: «Διαψεύδει η όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του; Διαψεύδει η όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα; Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Εάν ο κ Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του Στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενο».

Και κάποια σχόλια

Και όλα αυτά, και κυρίως η "επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ", που σε τελευταία ανάλυση αποδυναμώνουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, συμβαίνουν όταν από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου εκτοξεύονται σε καθημερινή σχεδόν βάση απειλές ότι "θα 'ρθούνε ένα βράδυ".

Γράφουν απέναντι οι Τούρκοι για τον "προκλητικό Φλώρο", γράφουν και εδώ παράλληλα λαϊκίστικα και αναξιόπιστα έντυπα για τον "παρακολουθούμενο και εκβιαζόμενο Φλώρο", "αποκαλύψεις" που δυστυχώς άκριτα υιοθετούνται, αν δεν υποκινούνται, από την αξιωματική αντιπολίτευση. Και έτσι εξυπηρετούνται "αλλότρια (τουρκικά) συμφέροντα".

Είναι πιθανό όμως να συμβαίνουν και χειρότερα, καθώς ήδη διατυπώνονται υποψίες ότι όλοι αυτοί που υπονομεύουν το κύρους του αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν αποτελούν παρά άβουλα πιόνια μιας σύγχρονης «υπόθεσης Τουχατσέφσκι» που εξυφαίνεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου*...

afirimeno.com
Τα στοιχεία από 4 δημοσιεύματα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (αλλά και στον υπόλοιπο καθημερινό τύπο)

* Η αποστολή του στρατηγού Φλώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου