15 Ιανουαρίου 2023

Όταν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας πετάνε την μπάλα στην εξέδρα στην υπόθεση Παππά - Καλογρίτσα

Την Πέμπτη 12.1.2023 η Ευθαλία Διαμαντή, ιδιαιτέρα γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μάρτυρας ανέφερε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα». Η κυρία Διαμαντή ανέφερε ότι "από τον επιχειρηματία ζήτησαν να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα".

Την Παρασκευή 13.1.2023 η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ» όσον αφορά το θέμα. «Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι "έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ"», αναφέρει. Και προσθέτει ότι ο κ Τσίπρας έχει τρεις επιλογές: Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, ότι το έκανε "για το το καλό του κόμματος". Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε "μαύρο χρήμα". Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια. «Από εχθές που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική» καταλήγει.

Την ίδια ημέρα ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, σε δήλωση του αναφέρει: «Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που θα υποβάλλω εναντίον της». Επίσης σχολιάζει ότι «οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν».

Αργότερα την ίδια ημέρα η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στη δήλωση του Ν. Παππά, αναφέρει: «Αναμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του κ. Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για τις καταγγελίες της. Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες το πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε χθες η γραμματέας του». Και η ΝΔ υπενθυμίζει ότι κ. Καλογρίτσας έχει μεταξύ άλλων καταγγείλει: "ότι τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής που του δόθηκε βάσει της καθοδήγησης Παππά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν στο Documento με εντολές ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ και ο ίδιος είχε μιλήσει για τσάντες με χρήματα".


Απαντώντας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των δύο συνηγόρων του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, μετέφερε στο δικαστήριο την εξής δήλωση του εντολέα του: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε με νόημα πως «το επόμενο διάστημα περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει ένα γενναίο κούρεμα δανείων του κ. Καλογρίτσα».

Στη διαμάχη μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως όσα κατατέθηκαν στο ειδικό δικαστήριο είναι σοκαριστικά: «Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα… Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς». 

Αργά την ίδια ημέρα 13.1.2023 o ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους. Μέχρι τότε η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε».

Το Σάββατο 14.1.2023 η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται: "Σχεδόν 48 ώρες μετά τις αποκαλύψεις της γραμματέως Καλογρίτσα και 24 ώρες μετά τη δήλωση του ίδιου του κ. Καλογρίτσα ότι αν μηνυθεί θα αποκαλύψει και τα υπόλοιπα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει” τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Περιμένουμε να μας απαντήσει αν θα μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα και τον κ. Καλογρίτσα για τις τσάντες με τα εκατομμύρια που καταγγέλλεται ότι κατέληγαν στο κόμμα του μέσω του δικού του Τσουκάτου, κ. Παππά. Τελικά βαλίτσες υπήρχαν την περίοδο Νοβάρτις, αλλά μάλλον κατέληγαν στον ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

Από τα παραπάνω προκύπτει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αποφεύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας στα αμείλικτα ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται όσο προχωράει η διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016 στο Ειδικό Δικαστήριο, περιορίζονται μόνο στο να "πετάνε την μπάλα στην εξέδρα"!

afirimeno.com
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, nd.gr, syriza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου