23 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλες αποφάσεις με «μπακαλίστικο» τρόπο!

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση της ιδιαιτέρας γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου ανέφερε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, στον οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα», η υπεράσπιση του επιχειρηματία κατέθεσε στις 18.1.2023 για πρώτη φορά στο Ειδικό Δικαστήριο ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS), που εστάλη στις 15.9.2016, με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να ενημερώνει τον Χρήστο Καλογρίτσα, καταγράφοντας τα ποσοστά των επιχειρηματιών στο υπό ίδρυση τηλεοπτικό κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ιβαν 35, Καλογριτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4.
Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογριτσας είναι αδιαίρετο προφανώς» γράφει το μήνυμα. Α2 είναι η κωδική ονομασία του Αρτέμη Αρτεμίου.

«Μα είναι δυνατόν να καθορίζονται με αυτό τον "μπακαλίστικο" τρόπο τα ποσοστά των μετόχων ενός καναλιού;» είπαν, απορρίπτοντας όλα αυτά οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και όμως, δεν ήταν η πρώτη φόρά που σημαντικές αποφάσεις παίρνονταν "στο πόδι" και με έναν τόσο ταπεινό τρόπο.

"Μην απορείτε που η δημιουργία ενός «δοτού» καναλιού εν Ελλάδι ορίστηκε σε ένα ταπεινό sms. Εδώ ολόκληρες περιοχές του πλανήτη «τακτοποιήθηκαν» πάνω σε ένα ξεφτιλόχαρτο και μέσα σε πέντε λεπτά της ώρας" γράφει ο Δημήτρης Ευθυμάκης σε άρθρο του στο Protagon.gr. Ένα απόσπασμα από άρθρο αυτό στη συνέχεια:

Ο Τσόρτσιλ, ο Στάλιν και ο… Νίκος Παππάς

(...) Με παρόμοιο «μπακαλίστικο» τρόπο διευθετήθηκαν πολύ σοβαρότερες υποθέσεις από αυτήν ενός τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα. Στις 9 Οκτωβρίου 1944, στις 10 το βράδυ, έγινε στο Κρεμλίνο της Μόσχας συνάντηση ανάμεσα στον Στάλιν και τον Τσόρτσιλ. Ο Β΄ Παγκόσμιος τέλειωνε, η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας ήταν δεδομένη και οι δυο ηγέτες ήθελαν να καθορίσουν τις μελλοντικές ζώνες επιρροής στα Βαλκάνια. Ο Τσόρτσιλ πήρε ένα μισό φύλο χαρτί και έγραψε πάνω με τα κολυβογράμματα του. «Ρουμανία 10-90% Ελλάδα 90-10% (in accord with USA), Γιουγκοσλαβία 50-50%, Ουγγαρία 50-50%, Βουλγαρία 25-75%». Έσπρωξε το χαρτί προς το μέρος του Στάλιν, αυτός το κοίταξε για λίγο σιωπηλός, μετά έβαλε ένα σημείο στίξης πάνω του (ότι συμφωνεί) και το επέστρεψε στον Τσόρτσιλ. Με αυτό το μπακαλόχαρτο ορίστηκε η μοίρα πέντε εθνών, κρατών και λαών.

Ο Τσόρτσιλ, στα απομνημονεύματα του, γράφει μάλιστα ότι πρότεινε στον Στάλιν να το καταστρέψουν, διότι θα έμοιαζε πολύ κυνικό να ορίζεται έτσι η μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων. Εκείνος όμως, με μια αδιάφορη κίνηση του είπε: «μπα, κρατείστε το».

Τέτοιο χαρτί έκαψε και τον Δημοκρατικό Στρατό στον ελληνικό Εμφύλιο. Οι Σοβιετικοί τον άφησαν αβοήθητο να ισοπεδωθεί από τον Εθνικό Στρατό και τους Αμερικανούς, καθώς η Ελλάδα είχε δοθεί υπογείως κατά 90% στους Δυτικούς. Απλά πράγματα.

Οπότε μην απορείτε που η δημιουργία ενός «δοτού» καναλιού εν Ελλάδι ορίστηκε σε ένα ταπεινό sms. Εδώ ολόκληρες περιοχές του πλανήτη «τακτοποιήθηκαν» πάνω σε ένα ξεφτιλόχαρτο και μέσα σε πέντε λεπτά της ώρας.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο Νίκος Παππάς ένιωθε τόσο άτρωτος όσο ο Ιωσήφ, ώστε να στέλνει τέτοια καυτά sms για μια τόσο επικίνδυνη υπόθεση. Είτε είχε απεριόριστη τυφλή εμπιστοσύνη στον Καλογρίτσα, είτε είχε άγνοια κινδύνου, είτε και τα δυο. Θανάσιμα αμαρτήματα όλα τους.

afirimeno.com
Με στοιχεία από: protagon.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Όταν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας πετάνε την μπάλα στην εξέδρα στην υπόθεση Παππά - Καλογρίτσα
Τρία ερωτήματα για τη μήνυση Ν. Παππά κατά της γραμματέως Καλογρίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου