11 Ιανουαρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.1.2023

Τη σφοδρή αντίδρασή του στην γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ σχετικά με τις υποκλοπές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ελάτε να με συλλάβετε!» δήλωσε, προσδοκώντας σε μια άνοδο των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις! Σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Το σύντομο ρεπορτάζ:

- Γνωμοδότηση Ντογιάκου για Παρακολουθήσεις: Δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι’ αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους, καθώς όπως υπογραμμίζει, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει πλέον σε Τριμελές Οργανο, που συγκροτείται από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Αυτό είναι το συμπέρασμα πολυσέλιδης γνωμοδότησης την οποία εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σκέλος της γνωμοδότησης που αναφέρει, ότι μόνον ο θιγόμενος πολίτης μπορεί να ζητήσει να ενημερωθεί αν το τηλεφωνό του έχει παρακολουθηθεί και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται με σχετική απόφαση του Τριμελούς Οργάνου μετά την παρέλευση τριετίας, αν η παρακολούθηση έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας και υπό την προϋπόθεση, πως από την ενημέρωση δεν διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίον έγινε. 

- Τσίπρας: «Σας περιμένω να με συλλάβετε». Σε ανάρτησή του στο facebook ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 
Alexis Tsipras καλεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο να τον συλλάβει. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
(...) «Ως γνωστόν έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο. Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου. Κύριε Εισαγγελέα, Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου