31 Ιανουαρίου 2023

Ιανουάριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Ιανουαρίου από την επικαιρότητα, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα κυριάρχισε η υπόθεση των υποκλοπών και η σχετική πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Τα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (4.1.2023). Ελλείψεις στα φάρμακα: Είναι απάνθρωπο! "Είναι δυνατόν να θέλουν να αρπάξουν τα φάρμακα των φαρμακοβιομηχάνων κοψοχρονιά" φαίνεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για την υπόθεση Χειμάρα (του βουλευτή της ΝΔ που παραιτήθκε, καθώς κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, επιχείρησή του είχε συνεργασίες με δημόσιους φορείς) ερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απαντά για "μηνύματα ενθουσιασμόυ της ομογένειας από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ... Χειμάρα (Αλβανία)! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (6.1.2023):

Με την έλλειψη φαρμάκων, ειδικά αντιβιοτικών, που υπάρχει: Ένα Amoxil των 500 mgr σε συσκευασία ... δώρου! Λίγο είναι; Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (8.1.2023):

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος τηλεφωνεί στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, προσπαθώντας να τον ...ηρεμήσει, καθώς μετά την ... γνωμάτευσή του η ΑΔΑΕ από "Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών" γίνεται "Αρχή Διασφάλισης Ανώδυνων Εκλογών"! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (12.1.2023):

Με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Και ποιά είναι η διαφορά του ΠτΔ από τον βασιλιά; Ο ΠτΔ κοστίζει λιγότερο, αλλάζει και μπορεί να πετύχεις και κανένα καλό! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθιερο Τύπο: (15.1.2023):

Με αφορμή την κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, που είπε ότι "έφευγαν τσάντες με χρήματα για το κόμμα", μια "παραλλαγή" του πίνακα ζωγραφικής "η Γέννηση της Αφροδίτης" του Ιταλού καλλιτέχνη της Αναγέννησης, Σάντρο Μποτιτσέλι, σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (18.1.2023). Στο σκίτσο στη θέση της Αφροδίτης (και μέσα στη βαλίτσα με τα λεφτά) ο Ν. Παππάς! Αριστερά ο Καλογρίτσας με τη γραμματέα του και δεξιά ο Αρτεμίου!

Η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην επιστρέψουν οι νεοναζί στην ελληνική Βουλή. "Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον Κασιδιάρη;" αναρωτιούνραι τα "πιθηκοειδή"! Ο Βελόπουλος όμως καραδοκεί για την ψήφο τους, προσφέρει και μπανάνες! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (21.1.2023):

Όπως μοίρασε ο Νίκος Παππάς τα ποσοστά μεταξύ των επιχειρηματιών, στο υπό ίδρυση ΣΥΡΙΖΑ channel το 2016, με ένα SMS προς τον Χρήστο Καλογρίτσα, έτσι μοίρασε και την ύπαρξη ή μή της νεκρής ή ζωντανής μικρής Μαρίας, στη σκηνοθετημένη ιστορία στη νησίδα του Εβρου τον περασμένο Αύγουστο. Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (25.1.2023):

Παρομοίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, τον Παύλο Πολάκη με τον τον σκύλο του Λούκι Λουκ, τον «Ραν Ταν Πλάν»! Και ο συμπαθής σκύλος θύμωσε που τον είπε Πολάκη! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (28.1.2023):

Βουλή: Kαταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις. Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα. Τελικά Λουκία ποιός βγήκε κερδισμένος; Πές μας δυνατά και καθαρά Λουκία, όλα καταγράφονται! Με βάση το "θεσμικό πλαίσιο" ουδείς εξαιρείται! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον "Ριζοσπάστη" 29.1.2023):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου