29 Ιανουαρίου 2023

Πρώτη θέση για τον δήμο Αθηναίων σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Ένα ιδιότυπο έργο τέχνης, 
«η Βιώσιμη Φούστα», με ιδιαίτερο συμβολισμό εξασφάλισε μια σημαντική διάκριση την οποία απέσπασε ο δήμος Αθηναίων, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο διαγωνισμό φωτογραφίας, που έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2022 (EWWR). 

«Η Βιώσιμη Φούστα», μια φούστα πολύχρωμη, εντυπωσιακή, φτιαγμένη από 1,5 τόνο ρούχων και υφασμάτων προς ανακύκλωση, αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη ύλη της δράσης του δήμου Αθηναίων υπό τον τίτλο «Τα Απόβλητα είναι εκτός μόδας, Βοηθάμε τα ρούχα μας... να γράψουν την ιστορία τους».

Η μεταποίηση, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση ρούχων και υφασμάτων, αλλά και η ενημέρωση για την περιβαλλοντική επιβάρυνση από την παραγωγή, την κατανάλωση και την απόρριψη ρούχων και υφασμάτων σε ΧΥΤΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο του τριήμερου φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο, ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022.

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια, πρωτότυπα εκθέματα και ευρηματικά σκετς όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώση για τη φιλοσοφία γύρω από τα βιώσιμα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και το περιβάλλον. Κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «Μειώνουμε, Επαναχρησιμοποιούμε, Ανακυκλώνουμε. Βοηθάμε τα ρούχα μας να γράψουν την ιστορία τους». Κι έτσι έγινε. (...)

Η νικήτρια φωτογραφία του δήμου Αθηναίων πρόκειται να γίνει η νέα φωτογραφία εξωφύλλου των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), ενώ παράλληλα ο δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει τις σχετικές δράσεις στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα αναδείξει τον ερχόμενο Απρίλιο τρεις φιναλίστ και τον Ιούνιο θα ανακοινώσει τον τελικό νικητή στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου