16 Οκτωβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 16.10.2023

Μεγάλη ανατροπή στην πρωτεύουσα με τον Χάρη Δούκα να επικρατεί με 56% στο Δήμο Αθηναίων του Κώστα Μπακογιάννη που συγκέντρωσε το 44%, στο 
β΄ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών
"Μμμ!... Σιγά την πόλη!..." φαίνεται να λέει αμήχανα ο Κώστας Μπακογιάννης κλωτσώντας κάποιο κοσερβοκούτι που βρέθηκε μπροστά του. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Όμως, γιατί έχασε ο Κώστας Μπακογιάννης από τον Χάρη Δούκα στην Αθήνα;

Η πρώτη Κυριακή ήταν η καθοριστική: Ο νυν δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, πλησίασε, αλλά δεν έπιασε το 43% που θα του έδινε την εκλογή από τον πρώτο γύρο – έμεινε στο 41,35%, με 57.800 ψήφους, όταν τρεις μήνες νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει 43,3% με 94.906 ψήφους.
Ο Χάρης Δούκας πήρε 19.842 ψήφους στον πρώτο γύρο – αλλά στον δεύτερο έφτασε τις 64.055, ενώ την ίδια στιγμή ο Κώστας Μπακογιάννης έπεφτε στις 50.400, χάνοντας περίπου 7.500 ψήφους λόγω της πολύ μικρής συμμετοχής, που έφτασε μόλις στο 26,7% από 32,3% στον πρωτο γύρο.
Το γεγονός ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν είχε δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια Αττικής, δεν βοήθησε τον Κώστα Μπακογιάννη να συσπειρώσει τους κομματικούς ψηφοφόρους της ΝΔ, κάποιοι από τους οποίους προτίμησαν την αποχή.
Επιπλέον, λάθος θεωρείται η κίνηση Μπακογιάννη να καλέσει σε debate τον Χάρη Δούκα λίγο πριν την 2η Κυριακή, χαρίζοντάς του έτσι την αναγνωρισιμότητα που του έλειπε και δίνοντάς του την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την πόλη και να πείσει ότι υπάρχει ένας αξιόπιστος αντίπαλος.
Κάπως έτσι βρέθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης να περπατά τον "Μεγάλο Περίπατο" προς την έξοδο από τον Δήμο Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου