19 Οκτωβρίου 2023

Ποιος σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, ανατινάζοντας ένα νοσοκομείο;

Αναγκαστικά καταλήγουμε στην θεωρία του λάθους. Είτε οι Ισραηλινοί χτύπησαν το νοσοκομείο κατά λάθος, είτε οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι. Εδώ κουμπώνει και η υποκλοπή που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ισραηλινοί, μαζί με την επισήμανση πάντως ότι κάτι τέτοια στοιχεία μπορεί κάλλιστα να είναι αληθινά, αλλά και εύκολα κατασκευάζονται

Η γνώμη του Δημήτρη Ευθυμάκη στο Protagon.gr, 
την αναδημοσιεύουμε:

"Ποιος σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, ανατινάζοντας ένα νοσοκομείο; Καίριο ερώτημα δίχως εύκολη απάντηση. Είδα βέβαια αναμενόμενα δημοσιεύματα εδώ στην Ελλάδα. Οι μεν (δυτικόστροφοι φιλοϊσραηλινοί) γράφουν για «βολική» σφαγή που λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την Χαμάς, αντισταθμίζοντας τις θηριωδίες της στα μάτια του παγκόσμιου κοινού. Οι δε (αριστερίζοντες φιλοαραβοπαλαιστίνιοι) καταφεύγουν στο προαιώνιο μοτίβο «οι Ισραηλινοί είναι de facto σφαγείς, οι Παλαιστίνιοι τα μόνιμα αθώα θύματα τους». 

Η αλήθεια όμως, όσο βαθιά κι αν βρίσκεται χωμένη σε συρτάρια μυστικών υπηρεσιών, σε δορυφορικές εικόνες ή σε νευρώνες άρρωστων εγκεφάλων, πάντα αφήνει κάποιο ανεπαίσθητο ίχνος. Αργά ή γρήγορα το βρίσκουμε, αρκεί να ακολουθήσουμε τα χνάρια της λογικής. Πώς στο κοινό έγκλημα ο κανόνας είναι «ακολούθα το χρήμα», έτσι και στις γεωπολιτικής σημασίας κινήσεις ο αντίστοιχος χρυσός κανόνας είναι «δες ποιον συμφέρει». Αν και κανονικά, εκατοντάδες άμαχοι νεκροί δεν θα ‘πρεπε να συμφέρουν κανέναν. 

Έχουμε και λέμε: 
Πρώτο, με το χτύπημα κατέρρευσε κάθε ειρηνευτική συνομιλία και κονιορτοποιήθηκε κάθε απόπειρα προσωρινής ή μονιμότερης εκεχειρίας. 
Δεύτερο, υπονομεύθηκε η διαμεσολάβηση του αμερικανού Προέδρου, την οποία ο ίδιος θεωρούσε σημείο καμπής για την υστεροφημία του. 
Τρίτο, δυσκόλεψε υπερβολικά, όχι από τεχνική αλλά από επικοινωνιακή άποψη, η επέμβαση του Ισραήλ στην Λωρίδα με χερσαίες δυνάμεις. 
Τέταρτο, οι απανταχού Άραβες και Μουσουλμάνοι συνασπίστηκαν σ’ ένα ενιαίο σώμα. 
Πέμπτο, οι εκατοντάδες νεκροί του νοσοκομείου αποτελούν έναν σοβαρό συμψηφισμό στους 1300 νεκρούς που άφησε πίσω της η Χαμάς. 
Εκτο, δεν αποτελεί μόνο αριθμητικό συμψηφισμό, αλλά και συμψηφισμό θηριωδίας. Οι μεν έσφαξαν μανάδες και βρέφη, οι δε βομβάρδισαν τραυματίες και αρρώστους. 

Ως τώρα, όλα τα σημάδια δείχνουν ευνοϊκά για την πλευρά των Παλαιστινίων ή έστω δείχνουν αρνητικά για τους Ισραηλινούς. Όσο κι αν ψάξω, θετικό λόγο για να κάνουν ενσυνείδητα μια τέτοια πράξη οι Ισραηλινοί δεν βρίσκω. Θεωρώ πέραν πάσης λογικής θεωρίες που λένε ότι βομβάρδισαν το νοσοκομείο για να τρομάξουν ακόμα περισσότερο τους Παλαιστίνιους ή για να κατευνάσουν την οργή των ακραίων Εβραίων στο εσωτερικό του Ισραήλ που ζητούν αιματηρή και απάνθρωπη εκδίκηση. Θέλω να πω, θεωρώ το ισραηλινό κράτος πολύ σοβαρό για να κάνει τέτοια ασύμμετρα μεγάλη βλακεία για τέτοιους δευτερεύοντες λόγους. 

Θεωρώ επίσης εξωφρενική και απαράδεκτη, πέραν πάσης φαντασίας την θεωρία που διακινούν αντιαραβικά μέσα και μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών, σύμφωνα με την οποία η ίδια η Χαμάς έριξε επίτηδες την ρουκέτα στο νοσοκομείο για να δρέψει τα πολιτικά οφέλη αδιαφορώντας αν σκοτώνει αυτούς που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται. Δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στα ηθικά όρια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά αυτό το θεωρώ πέραν όλων των ορίων. 

Οπότε αναγκαστικά καταλήγουμε στην θεωρία του λάθους. Είτε οι Ισραηλινοί χτύπησαν το νοσοκομείο κατά λάθος, είτε οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι. Εδώ κουμπώνει και η υποκλοπή που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ισραηλινοί, μαζί με την επισήμανση πάντως ότι κάτι τέτοια στοιχεία μπορεί κάλλιστα να είναι αληθινά, αλλά και εύκολα κατασκευάζονται. Τα τελικά συμπεράσματα τα αφήνω στους αναγνώστες".

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου