17 Απριλίου 2024

Το Σκίτσο της Ημέρας 17.4.2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της στα καμμένα...
Περνώντας τη δάδα (passing the torch) από τον Πούτιν στον Ιρανό ηγέτη, ενώ περιμένει τη σειρά του και ο Κινέζος...
Σκίτσο του Patrick Blower σε αναρτησή του στο Χ (twitter):
patrick blower @blowercartoons
Telegraph cartoon 17.4.24 #OlympicFlame #iran #IranAttack #China #putin

Το σύντομο ρεπορτάζ (μια τελείως διαφορετική εικόνα):
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της. Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 άρχισε χθες (16/3). Στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας, στον αρχαιολογικό χώρο, μπροστά σε χιλιάδες θεατές δόθηκε η εκκίνηση για το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας.
Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν άναψε με τον παραδοκιακό τρόπο, από τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες (συννεφιά), αλλά για το άναμμα της δάδας χρησιμοποιηθήκε η βοήθεια της εφεδρικής Φλόγας που κρατήθηκε στο τέλος της πρόβας τζενεράλε της προηγούμενης ημέρας, σε μία μυσταγωγική τελετή, υπό το βλέμμα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Το Ιερό Φως το έλαβε πρώτος ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά και άρχισε να μεταδίδει τα διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης σε όλη την οικουμένη, ενώ μαγικές στιγμές πρόσφεραν οι 35 Ιέρειες και οι 15 Κούροι που πήραν μέρος στο Τελετουργικό. Tον Ολυμπιακό Υμνο ερμήνευσε η διάσημη Αμερικανίδα mezzo σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο ενώ τους Ολυμπιακούς Κύκλους σχημάτισαν μαθητές των σχολείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν, η δήμαρχος του Παρισιού, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας και η ηγεσία της Διεθνούς αλλά και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η Φλόγα ξεκίνησε ήδη ένα ταξίδι 5.000 χιλιομέτρων σε όλη την Ελλάδα και θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου