19 Απριλίου 2024

To «θαύμα» στη βάφτιση του Κασσελάκη, αλλά και του Ανδρουλάκη!

Νίκος Ανδρουλάκης: 
Να μιλήσουμε για τις βαφτίσεις μας, σε εμένα στην κολυμπήθρα σχηματίστηκε ένας ήλιος του ΠΑΣΟΚ!

Αρκετή συζήτηση έχουν προκαλέσει τόσο οι θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, υπέρ της θρησκείας και της εκκλησίας, όπως εκφράστηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όσο και η αναφορά του στο... θαύμα που τελέστηκε κατά την βάπτισή του, με τον ίδιο να φέρεται να περιγράφει ότι «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, δεν αρκέτηκε σε αυτό, αλλά αναφέρθηκε και στην... προφητεία του Άγιου Τσαλίκη, ο οποίος «είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».

Από τη μια ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού με σκωπτικό ύφος είπε ότι «δεν είμαι ειδικός επί του σχολιασμού των θαυμάτων», στη συνέχεια χαρακτήρισε «πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα» τη στάση «του αρχηγού του 
ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της εκκλησίας και της θρησκείας».

Νίκος Ανδρουλάκης: Να μιλήσουμε για τις βαφτίσεις μας...

Όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε την τιμή να τον τρολάρει ακόμα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ένας πολιτικός που δεν διακρίνεται για το χιούμορ του. 

Ο κ. Ανδρουλάκης,  σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αναστασία Γιάμαλη και στο Kontra, σε κάποιο σημείο ρωτήθηκε για τον διάλογο που ενδεχομένως πρέπει να υπάρξει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μεταξύ του ιδίου και του κ. Κασσελάκη. Και αφού ο κ. Ανδρουλάκης απαρίθμησε τι είχαν πει στην πρώτη τους συνάντηση και πόσο απαξιωτικά φέρθηκε έκτοτε ο κ. Κασσελάκης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, μολονότι το κόμμα χτύπησε αποτελεσματικά την κυβέρνηση, απάντησε, διατηρώντας το σοβαρό ύφος του:

«Να πάμε στα τελευταία. Τι σημαίνει να μιλήσουμε; Να μιλήσουμε, λοιπόν. Να πάμε να μιλήσουμε. Και να ανταλλάξουμε εμπειρίες για τη βάφτισή του και τη βάφτισή μου. Να μου πει την εμπειρία του που ακούσαμε και γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες, να του πω και εγώ την εμπειρία μου, που με βαφτίσανε στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο και σύμφωνα με κάποιες περιγραφές και μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν, βγαίνοντας από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ένας ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα μου είπαν ότι ήταν και πράσινος, πιθανόν γιατί είχαν χρησιμοποιήσει αγουρέλαιο… Λοιπόν, αυτή τη συζήτηση θα κάνουμε; Είναι αυτή αντιπολίτευση; Είναι αυτή σοβαρή αντιπολίτευση; Από τη μία ο ένας με τις επιστολές του Ιησού και από την άλλη ο άλλος με τα θαύματα της κολυμπήθρας;» 

Ενα δίκιο το έχει ο κ. Ανδρουλάκης. 

Πηγές: protothema.gr , Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου