30 Απριλίου 2024

Απρίλιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Απριλίου που ξεχωρίσαμε, όπου κυρίαρχα θέματα, εκτός από τον πόλεμο στη Γάζα, ήταν αρκετά περιστατικά βίας αλλά και το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών. 
Το σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, 
η μη ανάληψη ευθύνης από Αστυνομικό Τμήμα σε σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr (3.4.2024), με αφορμή την δολοφονία της 28χρονης λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. 

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η αξιοπιστία των Θεσμών έπεσε τόσο χαμηλά στη χώρα μας, που η αναξιοπιστία έγινε Θεσμός! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (6.4.2024):

Δέκα χρόνια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (με καμιά δραστηριότητα) ο Θοδωρής Ζαγοράκης και τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ... Πως το δικαιολογεί ο Νίκος Ανδρουλάκης; Μα είναι αμεταχείριστος, μηδέν χιλιόμετρα! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη από ανάρτησή του στο "Andreas Petroulakis Page" (14.4.2024):

Οι μονομάχοι, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, με τα καταστροφικά τους όπλα, είναι έτοιμοι! Ο πλανήτης θα την πληρώσει και πάλι! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (16.4.2024): 

"Ιερά αμυντική συμμαχία" βάφτισε το ΝΑΤΟ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στο νερό της κολυμπήθρας σχηματίστηκε ένας σταυρός (το σύμβολο του ΝΑΤΟ)! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη (19.4.2024). Σχετική ανάρτηση: To «θαύμα» στη βάφτιση του Κασσελάκη, αλλά και του Ανδρουλάκη!

Με τι κριτήρια επιλέγουν τα κόμματα τους υποψηφίους στις εκλογές; Δυστυχώς με τα δικά μας! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (22.4.2024):

Μετάδωση αγώνα πάλης στη Βουλή! Ο Γραμμένος είπε τον Φλώρο "φλώρο" και εκείνος απάντησε "σε έχω γραμμένο" χώνοντάς του ένα μπουκέτο και βγάζοντάς τον νοκ άουτ! Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή (25.4.2024):

Σάββατο του Λαζάρου, αλλά με τόσους βομβαρδισμούς που γίνονται στους Αγίους Τόπους,
ο Λάζαρος αρνείται να βγεί έξω! Είναι πιο ασφαλής στον τάφο! Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr (27.4.2024):

Τα 6 τραύματα της Ελλάδας από τα 5 είδη βίας! Από οικογενειακή, σχολική, οπαδική, μπαχαλάκικη και βουλευτική βία. Το έκτο τραύμα από αδέσποτη! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα (28.4.2024):

Μεγάλη Δευτέρα και «ιδού ο Νυμφίος έρχεται»! ή "ιδού ο Κασσελάκης έρχεται" με το ... λεφτόδεντρο, αφού υπόσχεται και αυτός (εν όψει ευρωεκλογών) τα πάντα στους πάντες! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (29.4.2024):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Μάρτιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου