3 Φεβρουαρίου 2012

Κορυφαίος πολιτικός παραιτείται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απάνθρωπη συμφωνία "ACTA"

Ακόμη μία ένδειξη - και μάλιστα από κορυφαίο πολιτικό στέλεχος αυτή τη φορά - για το πόσο καταστροφική θα είναι η συνθήκη ACTA (εδώ ολόκληρη) αν ψηφιστεί, προς όφελος μόνο ολίγων ισχυρών. Ο Kader Arif, rapporteur του ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραιτήθηκε από τη θέση του και στην έκθεσή του δήλωσε τα εξής:

"Θέλω να καταγγείλω με τον πιο αυστηρό τρόπο τη διαδικασία που οδήγησε στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας: Καμία κοινωνική οργάνωση δεν συμπεριλήφθηκε στην απόφαση. Καμία διαφάνεια δεν υπήρξε από την αρχή των διαπραγματεύσεων. Επαναλαμβανόμενες αναβολές χωρίς καμία εξήγηση. Απόρριψη όλων των απαιτήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρουσιάστηκαν στις συναντήσεις μας.



Ως εισηγητής αυτού του κειμένου, δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τόσους ελιγμούς από τη δεξιά πτέρυγα του κοινοβουλίου, ώστε να συμφωνηθεί κάτι τόσο γρήγορα, προκειμένου να μην προλάβει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη - αφαιρώντας έτσι από το κοινοβούλιο το δικαίωμα της δίκαιας έκφρασης και τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να μεταφέρει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Ευρώπης.

Όλοι γνωρίζουν πως η συμφωνία ACTA είναι προβληματική, είτε πρόκειται για την επίδρασή της στα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε για την νομική ευθύνη με την οποία επιβαρύνει του παρόχους Internet, είτε για τις επιπτώσεις στην παραγωγή φθηνών (generic) φαρμάκων, είτε για το πόσο μικρή προστασία παρέχει στους γεωγραφικούς μας δείκτες.

Αυτή η συμφωνία ενδέχεται να έχει μέγιστες επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και παρόλα αυτά κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πει τη γνώμη του. Για αυτό το λόγο σήμερα, δημοσιεύοντας αυτή την έκθεση για την οποία και είμαι υπεύθυνος, θέλω να στείλω ένα ισχυρό σήμα κινδύνου προς την κοινή γνώμη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Δε θα συμμετέχω σε τέτοια μασκαρέματα.

Επ' ευκαιρίας να υπενθυμίσουμε πως η 11η Φεβρουαρίου 2012 είναι η μέρα κατά την οποία όλοι καλούμαστε να αντιδράσουμε μαζικά εναντίων του ACTA. Η προκλητική αυτή συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ από μη εκλεγμένα όργανα - στην Ευρώπη όμως θα πρέπει να περάσει αναγκαστικά από το κοινοβούλιο. Αν ψηφιστεί στην Ευρώπη, τότε αρχίζει να τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα όλων μας.

Δείτε παρακάτω, πως μπορείτε να συμμετέχετε στην ειρηνική διαμαρτυρία κατά του ACTA:
http://wiki.stoppacta-protest.info/Main_Page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου