13 Φεβρουαρίου 2012

Φωτογραφίες Τύπου - Οι καλύτερες του 2011

Τις καλύτερες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον παγκόσμιο τύπο κατά τη διάρκεια του 2011, σύμφωνα με το www.tovima.gr, παρουσιάζουμε στη συνέχεια. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, όπως λέει το παλιό γνωστό κινέζικο ρητό. Μια καλή φωτογραφία, σίγουρα πολύ περισσότερες λέξεις.

Samuel Aranda Φωτογραφία της Χρονιάς 2011
Μια φωτογραφία που τράβηξε στην Υεμένη ο Ισπανός φωτογράφος Σαμουελ Αράντα, των New York Times, στην οποία εμφανίζεται μια γυναίκα με τη μουσουλμανική ενδυμασία που καλύπτει σχεδόν όλο το πρόσωπο και το σώμα να κρατάει στην αγκαλιά της έναν τραυματισμένο συγγενή της, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό World Press Photo 2011, ως η σημαντικότερη δημοσιογραφική φωτογραφία της χρονιάς που πέρασε.

Rob Hornstra Τέχνη και Διασκέδαση
Ο Ολλανδός Ρομπ Χόνστρα τράβηξε τη φωτογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Τέχνη» με το «Σότσι Πρότζεκτ: Τραγουδιστές Σότσι».

Stephanie Sinclair Σύγχρονα Ζητήματα
Η Αμερικανίδα Στεφανί Σινκλέρ για τη φωτογραφία της έκθεσης «Παιδιά -σύζυγοι: πολύ μικρές για να παντρευτούν», κερδίζει το 1ο βραβείο στη κατηγορία «Σύγχρονα Θέματα».

Tomasz Lazar Άνθρωποι στα Νέα
Ο Πολωνός Τόμας Λαζάρ με το 2ο βραβείο για την φωτογραφία που απεικονίζει τη σύλληψη των διαδηλωτών στους δρόμους του Χάρλεμ, στην κατηγορία «Οι άνθρωποι και η πραγματικότητα».

Ton Koene Πορτρέτα
Ο Ολλανδός Τον Κοέν κέρδισε το δεύτερο βραβείο στη κατηγορία «Πορτρέτο». Ρεπορτάζ σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στο Αφγανιστάν.

Vincent Boisot Τέχνη και Διασκέδαση
Φωτογραφία από την 9η εβδομάδα μόδας στο Ντακάντ της Σενεγάλης. Με αυτή ο Γάλλος φωτογράφος Βινσέντ Μπουασό κέρδισε το 2ο βραβείο στη κατηγορία «Τέχνες και Διασκέδαση»

Yasuyoshi Chiba Άνθρωποι στα Νέα
Γιασογιόσι Τσίμπα από το Γαλλικό Πρακτορείο Τύπου στην 1η θέση της κατηγορίας «Οι άνθρωποι και η πραγματικότητα».

Yuri Kozyrev Sport News
Ο Ρώσος Γιούρι Κόζυρεβ κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Πληροφορίες» για μια φωτογραφία με τους Λίβυους αντάρτες «τραβηγμένη» στις 11 Μαρτίου 2011 στο Ρας Λανούφ.

Brent Stirton Σύγχρονα Ζητήματα
Ο Μπρεντ Στίρτον από τη Νότιο Αφρική κερδίζει το 1ο βραβείο στη κατηγορία «Σύγχρονα Θέματα» σε μία αναφορά για τα ναρκωτικά και την πορνεία στο Κίεβο της Ουκρανίας

Adam Pretty Σπορ Ιστορίες
O Άνταμ Πρίτι από την Αυστραλία κέρδισε το 2ο βραβείο ρεπορτάζ στην κατηγορία «Σπορ» για το στιγμιότυπο με τους κολυμβητές την στιγμή που κάνουν βουτιά κατά τη διάρκεια της 14ης έκδοσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης στη Σαγκάη, Κίνα.

Alejandro Kirchuk Καθημερινές Ιστορίες
Ο Αργεντίνος Κίρτσουκ Αλεχάντρο λαμβάνει το 1ο βραβείο ρεπορτάζ στη κατηγορία «Σύγχρονα Θέματα» με την φωτογραφία «Never Let You Go».

Brent Stirton Ιστορίες της Φύσης
Ο Μρέντ Στίρτον από την Νότια Αφρική με τη φωτογραφία «Μάχη του Ρινόκερου» κέρδισε το 1ο βραβείο ρεπορτάζ στη κατηγορία «Φύση».

jenny E Ross Φύση
Η Τζένη Ρος από τις ΗΠΑ κέρδισε το 1ο βραβείο στη κατηγορία «Φύση» για αυτή τη φωτογραφία μιας πολικής αρκούδας στη Ρωσία.

Laerke Posselt Πορτρέτα
Λέρκε Πόσελτ (Δανία) με το 1ο βραβείο για το πορτρέτο της ηθοποιού Μελίκα Μεχραμπάν.

Niclas Hammerstroem Sport News - Ιστορίες Ουτόγια
Ο Σουηδός Νίκλας Χάμαρστριμ κέρδισε το 2ο βραβείο ρεπορτάζ στη κατηγορία «Πληροφορίες» με τη φωτογραφία «δολοφονίες στη Νορβηγία».

Ray McManus Σπορ
Ο Ιρλανδός Ρέι Μακ Μάνους κέρδισε το 2ο βραβείο στη κατηγορία «Σπορ» με την φωτογραφία που «τραβήχτηκε» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολν Μπελβεντέρε και Μπλακρόκ στο Δουβλίνο.
_________________
Πηγή: www.tovima.gr
Liberation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου