13 Φεβρουαρίου 2012

Pinterest - Ένα facebook ...με εικόνες

Το pinterest είναι ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, όπως τα facebook, google+ κ.α. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως τα πάντα κινούνται γύρω από τις εικόνες, κάτι που το κάνει πολύ πιο ευχάριστο και χρήσιμο σε σχέση με τα άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Για την ακρίβεια, στο pinterest μπορεί ο καθένας να προσθέτει εικόνες από ενδιαφέροντα πράγματα που ανακαλύπτει στο διαδίκτυο και να τις τοποθετεί σε ένα από τα "boards" του (κάτι σαν συλλογές από φωτογραφίες). Μπορεί φυσικά να έχει αμέτρητα board και κάθε board αμέτρητες φωτογραφίες. 

Το να προσθέσει κανείς μία φωτογραφία γίνεται με 2 τρόπους: Είτε ανεβάζετε μία από τον υπολογιστή σας, είτε χρησιμοποιείτε ένα ειδικό κουμπί (για την ακρίβεια πρόκειται για έναν σελιδοδείκτη) το οποίο πατάτε όταν βλέπετε μια ενδιαφέρουσα εικόνα σε μία ιστοσελίδα και αυτόματα σας φέρνει σε ένα παράθυρο, όπου επιλέγετε την εικόνα που θέλετε και γράφετε ένα σχόλιο. Πολύ χρήσιμο είναι το γεγονός πως μαζί με την εικόνα αποθηκεύεται και η διεύθυνση της ιστοσελίδας που τη βρήκατε.


Η μεγάλη δύναμη του pinterest φυσικά είναι η δυνατότητα να αναζητήσεις φωτογραφίες, είτε ψάχνοντας για συγκεκριμένες λέξεις, είτε επιλέγοντας μια από τις προκαθορισμένες κατηγορίες. Όταν βρείτε ένα ενδιαφέρον board από κάποιον, μπορείτε να γραφτείτε σε αυτό και κάθε φορά που προστίθεται κάτι, θα το βλέπετε στην αρχική σελίδα σας. Επίσης μπορείτε να περιλάβετε στα δικά σας board φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει άλλοι. Εκτός από boards μπορείτε να γραφτείτε φυσικά και σε χρήστες, ώστε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε προσθέτουν, ανεξαρτήτως board.

Δύο είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το pinterest να φαίνεται πως πράγματι έχει μεγάλο μέλλον:
  • 97% των χρηστών είναι γυναίκες, κάτι το οποίο είναι σπάνιο έως απίθανο στα άλλα κοινωνικά δίκτυα
  • Οι χρήστες του αυξάνονται ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta φάση και μπορείτε να γραφτείτε μόνο αν κάποιος σας προσκαλέσει. Η ιστοσελίδα μας διαθέτει ακόμη μερικές προσκλήσεις, οπότε αν θέλετε να το δοκιμάσετε, αφήστε απλώς ένα σχόλιο και το email σας και θα σας στέλνουμε μέχρι να μας τελειώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου