19 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε όλοι Έλληνες - 18.2.2012

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης: Είμαστε όλοι Έλληνες», Ευρωπαίοι πολίτες διαδήλωσαν, το Σάββατο (18.2.2012) υπέρ της Ελλάδας, με αφορμή τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα και τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να καταγγείλει την πολιτική λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης, την οποία η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝ Τ, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση επιβάλλουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα, που τόσο βίαια επιβάλλονται, χωρίς να έχουν σαν στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση, την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε πόλλες μεγάλες πόλεις όπως: στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ, στις Βρυξέλλες, στη Ρώμη, στη Μασσαλία, στη Λιόν, στο Μιλάνο, στη Μπολόνια, στη Βαρκελώνη, στη Λευκωσία και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Σημαντική ήταν και η διαδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Είμαστε όλοι Έλληνες», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Οχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό» κλπ.

Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες, από τις εκατοντάδες που δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ:
























Και λίγο (πικρό) χιούμορ από τον Πάνο Μαραγκό

Πηγή φωτογραφιών: ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου