5 Απριλίου 2016

Τα Νέα: Έχει και εταιρείες ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση του Μαξίμου

Εταιρεία που συνεστήθηκε το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015, είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς σύμφωνα με «Τα Νέα»Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του στις αρχές του 2010,
ωστόσο τόσο η συμμετοχή του στην εταιρία, όσο και η μεταβίβαση του ποσοστού του δεν εμφανίζεται στα πόθεν έσχες του. 
Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρία έως τη λύση της, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015, αναφέρουν Τα Νέα και σημειώνουν ότι είναι άγνωστο εάν υπάρχει αναφορά για την εταιρία στα πόθεν έσχες του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρία με την επωνυμία «Αγνάντι ΟΕ» και άγνωστη λοιπή δραστηριότητα, εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.
Τα Νέα δημοσιεύουν το ιδιωτικό συμφωνητικό της σύστασης Ομόρρυθμης Εταιρίας «Χ.Καραμάνος - Ν.Παππάς - Α.Τσίπρας Ο.Ε.», της οποίας σκοπός είναι η κατασκευή οικοδομών και η ανάληψη κατασκευαστικών εργολαβιών.
Σημειώνουν, δε, ότι ο Χρήστος Καραμάνος είναι πολιτικός μηχανικός, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014 εξελέγη στο συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.

Τι απαντά το Μαξίμου 


Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.
Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο! Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή! Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!
ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).
ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας. 


Πηγή: www.tovima.gr 05.04.2016 

Σχόλιο στην "Αυγή"

Στη "Αυγή" με τίτλο 
«Κυβέρνηση: Όταν τα "Νέα" του χθες διαψεύδουν τα "Νέα" του... σήμερα» έχει δημοσιευθεί σήμερα και το εξής σχόλιο:
«Ο δαίμων της... βιασύνης χτύπησε τα "Νέα" αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στην δημοσιότητα, τα "Νέα" του 2016, ξέχασαν ότι τα "Νέα" του 2010 είχαν δημοσιεύσει το "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού στο οποίο φαινόταν ολοκάθαρα η δήλωση της περίφημης εταιρείας. Μάλιστα οι ίδιες πηγές επισυνάπτουν αντίγραφο από το ρεπορτάζ... "μήπως παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα".» 

Πηγή: 
www.avgi.gr 05.04.2016


yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Μη μου πείτε ότι δεν είναι υπέροχο το «Αγνάντι», το όνομα της κατασκευαστικής του κ. Τσίπρα (που το την εμπνεύσθηκαν από ένα αυθαίρετο, μια ψαροταβέρνα στο κύμα), ανεξαρτήτως «πόθεν έσχες» ή μη «πόθεν έσχες»; Αυτό δεν είναι τίτλος Ο.Ε. Αυτό είναι πρόγραμμα ζωής, χτύπος της ελληνικής καρδιάς, γκραν ελαφρολαϊκό σουξέ. Ολη η νεοελληνική ευαισθησία σε μία λέξη. Την προφέρεις και στα βάθη του χειμώνα γίνεται καλοκαίρι και ακροθαλασσιά... Από άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου στην kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή