31 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 31.5.2016

Αναστέλλει τη λειτουργία του το Athens Ledra. Σε αναστολή της λειτουργίας του μέχρι νεωτέρας προχώρησε από σήμερα το ξενοδοχείο Athens Ledra υπό το βάρος των χρεών σε Τράπεζες και ΙΚΑ. Η Διεύθυνση του ξενοδοχείου ενημέρωσε τους πελάτες του σήμερα το πρωί ότι θα μεταφερθούν σε άλλα ξενοδοχεία ενώ το ίδιο συνέβη για όσους πελάτες έφθασαν σήμερα.
Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου προχώρησαν χθες σε επίσχεση εργασίας καθώς παρέμεναν απλήρωτοι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Απορρίπτει η τρόικα τις ελληνικές προτάσεις. Αρνητική είναι η πρώτη αντίδραση των Ευρωπαίων αξιωματούχων στην επιστολή του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην οποία τονίζει ότι δεν θα ικανοποιήσει μια σειρά από προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί. «Είναι θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση και δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχει περαιτέρω ελαστικότητα», λέει χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ». 

Ανατιμήσεις σε βασικά είδη και υπηρεσίες φέρνει από αύριο, 1η Ιουνίου η αύξηση του ΦΠΑ «Μπαράζ» αυξήσεων σε πολλά είδη και υπηρεσίες θα επιφέρει από αύριο, Τετάρτη 1 Ιουνίου, η αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24% και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε 11 νησιά. Ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία θα ισχύσει από 1-1-2018 ενώ το τέλος σταθερής τηλεφωνίας μετατίθεται για την 1-7-2017. Ακριβότερα καύσιμα, διόδια, τρόφιμα ποτά και ρούχα. 

Σόιμπλε: Oικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ. Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν αλλά δεν καταβάλλονται, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και προσέθεσε ότι, όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι «οικονομική ανοησία». 

Έκλεψαν πέντε προτομές από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Προτομές των Κώστα Ουράνη, Άγγελου Τερζάκη (φωτογραφία), Κωστή Μπαστιά, Γιώργου Θεοτοκά και Παντελή Χορν). Εκτιμάται πως κατέληξαν σε κάποιο από παράνομα χυτήρια της Αττικής! 

Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για να ακυρωθεί η ρύθμιση για offshore ζητά η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η εφαρμογή της ρύθμισης, εφόσον δεν έχει δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Παρά ταύτα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ρύθμιση έχει ήδη λάβει αριθμό ΦΕΚ. 

«Ψαλίδι» σε μισθούς, συντάξεις από Ιούνιο. Ψαλιδισμένες θα είναι οι μηνιαίες αποδοχές χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων από την 1η Ιουνίου, καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου, συνεπεία της μείωσης του αφορολογήτου και της αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης. Μειώσεις στις αποδοχές τους θα δουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 28.000 ευρώ και μεγαλύτερο από 43.000 ευρώ. 

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την επίσκεψη Πούτιν στο Αγιο Ορος. Μεγάλο αφιέρωμα στην επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Αγιο Ορος που συνοδεύεται από σαράντα φωτογραφίες ανέβασε το επίσημο σάιτ του Κρεμλίνου, διευκρινίζοντας ότι η επίσκεψη του ρώσου προέδρου συμπίπτει με τα 1.000 χρόνια ρωσικής μοναστικής ζωής στο Αγιο Ορος. 

Τουλάχιστον 880 πρόσφυγες πνίγηκαν στη Μεσόγειο σε μία εβδομάδα. Τουλάχιστον 880 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα με προορισμό την Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου