23 Μαΐου 2016

Η ανοχή στις αυταπάτες του κ. Τσίπρα

Αφηρημένα ...Σχόλια

Έφτασε στην εξουσία υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες: Το τέλος των μνημονίων και της τρόικας, το "κούρεμα" του χρέους, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη χορήγηση 13ης σύνταξης, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων, την ανάπτυξη! Όταν όμως απέτυχε να υλοποιήσει έστω και τα ελάχιστα από όσα αφειδώς είχε υποσχεθεί, όταν αναγκάστηκε υπογράφοντας το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο να μειώσει τις παροχές και να αυξήσει τα βάρη στους πολίτες, τότε είπε ότι είχε αυταπάτες! Ο λόγος φυσικά για τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας ενδεχομένως όταν έδινε τις υποσχέσεις να είχε αυταπάτες, όπως ο ίδιος κυνικά ομολόγησε, κάτι βέβαια που δεν δικαιολογείται για κάποιον επίδοξο ηγέτη, ούτε τον δικαιολογεί σαν πρωθυπουργό πλέον. Όφειλε να γνωρίζει και ίσως πράγματι ήξερε... 


Οι αυταπάτες όμως που ο ίδιος καλλιέργησε και κατάφερε μα μεταδώσει στον ελληνικό λαό, μαζί τους και οι μύθοι της "αριστεράς", διαλύθηκαν. Και έμειναν οι "απάτες". Οι πολίτες αυτής της χώρας, οι αντοχές των οποίων έχουν προ πολλού εξαντληθεί, νοιώθουν πλέον ότι εξαπατήθηκαν. Τη θέση των όποιων προσδοκιών τους κατέλαβε η οργή.

Όμως, από χθές, οι πολίτες είναι πλέον αντιμέτωποι με το 4ο μνημόνιο, τον λεγόμενο αυτόματο "κόφτη" των δημοσίων δαπανών (ουσιαστικά μισθών και συντάξεων), αλλά και την εκχώρηση ολόκληρης σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές. Και, παρά την διάψευση των προσδοκιών τους, παρά την εξάντληση των αντοχών τους, δείχνει ότι ακόμα τον ανέχονται. Προς το παρόν μάλλον... Γιατί και η εξάντληση της όποιας ανοχής απομένει είναι απλά θέμα χρόνου! 

Takis Ant για το afirimeno.com
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή
Σχετική ανάρτηση: Το Αφηρημένο Blog: Αυταπάτες ή απατηλές δηλώσεις Κατρούγκαλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου