21 Μαΐου 2016

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τους φόρους σε καφέ, τσιγάρα, ποτά

Ρωτήθηκε στον Alpha 9.89 η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τους νέους φόρους σε καφέ, τσιγάρα, ποτά και είδη καθημερινής χρήσης και απάντησε: «Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλαδή πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε» 

Ήταν το "αφοπλιστικό" επιχείρημα της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ! Σας ικανοποιεί; 

Και ένα έξυπνο σχόλιο πάνω στο θέμα, με προεκτάσεις στις "βαθιές παραδόσεις" του αριστερού κινήματος
του Τάκη Θεοδωρόπουλου* 

"... Διαφορετική θέση τηρεί στους ταξικούς αγώνες η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Στην αρχή, όταν την άκουσα να λέει πως οι νέοι φόροι θα βαρύνουν κυρίως όσους καταναλώνουν περίσσεια καφέδων, καπνού και οινοπνεύματος, νόμισα πως έχουν αρχίσει οι εσωτερικές εκκαθαρίσεις στη ριζοσπαστική αριστερά. Οπως ο Στάλιν, για να διασφαλίσει την κυριαρχία του, καθάρισε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την ιστορική ηγεσία των μπολσεβίκων, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα έρχεται να συγκρουσθεί με τις βαθιές παραδόσεις τού εν Ελλάδι αριστερού κινήματος. 
Τι θα ήταν η Αριστερά μας χωρίς τους απανωτούς καφέδες, το ντουμάνι των συνεδριάσεων και τα Σκατς για τη χαλάρωση έπειτα από ώρες ανάλυσης της παγκόσμιας κατάστασης στα αμφιθέατρα και στις καφετέριες του ελληνισμού; Αν δεν είχαν προηγηθεί τόσοι καφέδες, τόσα τσιγάρα και τόσα ποτά, πώς θα είχε επιτευχθεί η διαλεκτική σύνθεση της σημερινής της πολιτικής;
Φοβούμαι πολύ, όμως, ότι η κ. Θεοπεφτάτου έδρασε αυτοβούλως. Και όπως θα έλεγαν οι αριστεροί της παλιάς καλής εποχής, εκτίμησε λανθασμένα και τις συνθήκες της ταξικής πάλης και την κατάσταση της πρωτοπορίας της. Θα έπρεπε να πει πως η φορολόγηση του καφέ, του καπνού και του οινοπνεύματος είναι μια δόλια επιχείρηση των ιμπεριαλιστών για να υπονομεύσουν το ηθικό των ελληνικών επαναστατικών δυνάμεων. Αυτή είναι η σωστή κομματική γραμμή για τους καφέδες. Είναι ζήτημα υγείας του αριστερού κινήματος".

* Απόσπασμα από άρθρο του στην Καθημερινή με τίτλο:
Η κομματική γραμμή για τον καφέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου