20 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.5.2016

(upd) Βρέθηκαν συντρίμμια της πτήσης της Egyptair 290χλμ βόρεια της Αλεξάνδρειας σύμφωνα με το κρατικό κανάλι της ΑιγύπτουΕντοπίστηκαν και αντικείμενα των επιβατών - Ο αιγυπτιακός στόλος αναζητά στην περιοχή το μαύρο κουτί - Το σενάριο τρομοκρατικής πράξης δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί - Δεν κατέγραψαν σημάδια έκρηξης οι δορυφόροι - Στο Κάιρο τρεις γάλλοι ερευνητές και ένας τεχνικός εμπειρογνώμονας της Airbus. 

ΔΝΤ: Κοντά στο 300% του ΑΕΠ το χρέος μέχρι το 2060. Εκτόξευση του χρέους σε επίπεδα άνω των 290% του ΑΕΠ έως το 2060 και ενδεχόμενη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως και 20 δις ευρώ προβλέπει το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Μεταβιβάζουν όλη τη δημόσια περιουσία στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ. Συγκροτείται, με βάση το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, το νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ονομάζεται Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., δεν ανήκει στον δημόσιο τομέα αλλά λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, εποπτεύεται από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Στις τέσσερις θυγατρικές του νέου υπερταμείου μεταβιβάζονται, για 99 χρόνια, όλες οι μεγάλες ΔΕΚΟ και το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Επιτροπές Βουλής: Χάος στην συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης με τις 7.000 σελίδες. Καβγάδες, αντεγκλήσεις και καταγγελίες με επίκεντρο το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα συνοδευτικά παραρτήματα - Τι περιλαμβάνει - Η Αιτιολογική έκθεση και όλες οι διατάξεις. 

Συνάντηση Μέρκελ - Ερντογάν τη Δευτέρα, εν μέσω γερμανικών ανησυχιών. Η Γερμανία εκφράζει την ανησυχία της για την αυξανόμενη πόλωση της εσωτερικής πολιτικής συζήτησης στην Τουρκία και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει αυτό το θέμα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που θα έχει μαζί του τη Δευτέρα, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

G7. Σόιμπλε εναντίον όλων; «Ένας εναντίον έξι»: με αυτόν τον τίτλο περιγράφει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt την αντιπαράθεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη νομισματική πολιτική με τους ομολόγους του από την ομάδα G7. Η αντιπαράθεση αυτή είναι έκδηλη στη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών της ομάδας G7 στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας, στην οποία επίσης συμμετέχουν ο προεδρεύων του Γιούρογκρουπ Γιερούν Ντάιζελμπλουμ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, καθώς και η επικεφαλής του ΔΝΤ κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είναι ο μόνος που επιμένει στην ανάγκη για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, έχοντας «απέναντί» του ομολόγους του από τις υπόλοιπες έξι ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες του κόσμου. 

Μ. Θεοδωράκης: Λυπάμαι για Τσίπρα, η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο. Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 για το βιβλίο του, το έργο του, τη μουσική, την Ελλάδα, την αριστερά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρωθυπουργό δεν κρύβει τα λόγια του: «Λυπάμαι για τον Τσίπρα, γιατί η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο, η κυβέρνηση της αριστεράς θα πάει πίσω την Αριστερά και την Ελλάδα». 

Ντάισελμπλουμ: Μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία για το χρέος, υπάρχει πρόοδος. Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι αυτό που θέλει είναι ένα ξεκάθαρο σχέδιο του ποια μέτρα θα χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν είναι δυνατό να δοθούν απαντήσεις για το χρέος προτού «γνωρίζουμε τι χρειάζεται».

Προφυλακιστέος ο Μαρτίνης – Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η σύζυγός του. Προφυλακιστέο έκρινε ο ανακριτής τον Ανδρέα Μαρτίνη ο οποίος κατηγορείται πως έλαβε ποσό μεγαλύτερο από 3 εκατομμύρια μάρκα ως «μίζα» για εξοπλισμό κατά την περίοδο που διετέλεσε διοικητής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Αντίθετα, ελεύθερη με εγγύηση 600 χιλιάδες ευρώ, απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της αφέθηκε η σύζυγος του Γεωργία. 

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές κυρίως ώρες της Παρασκευής 20/05/0216 με βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 21/05. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι αρκετά ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρικών επεισοδίων. meteo.gr 

Χ.Α.: Με άλμα 2,76% "έπιασε" τις 640 μονάδες. Έντονα ανοδικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας τελικά θετικά την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με αφορμή την βελτίωση της ορατότητας στο ζήτημα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,76% στις 639,48 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου