12 Μαΐου 2016

Καταγγελία Ανδ. Βγενόπουλου κατά Β. Θάνου

Μηνυτήρια αναφορά, με βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, υπέβαλε ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο επιχειρηματίας αποδίδει, μεταξύ άλλων, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου απόπειρα δωροληψίας, εμπορία-επιρροή, απόπειρα εκβίασης, αλλά και παράβαση καθήκοντος, ενώ εμπλέκει στην υπόθεση επιχειρηματία-φίλη της, καθώς και συγγενικά της πρόσωπα. 

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο. Για την ακρίβεια, μου ζητήθηκε... βιβλιοθήκη, δηλαδή μεγάλος αριθμός βιβλίων» κατήγγειλε ο κ. Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι κατηγορίες, όπως τόνισε ο πρόεδρος της MIG, αφορούν τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του και πρώην στελεχών της Λαϊκής Tράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, ως προς τους οποίους έχει αποφασιστεί από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου να εκδοθούν στην Κύπρο προκειμένου να δικαστούν. Σχετίζονται επίσης και με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία έχει καταγγείλει παρέμβαση του αναπλ. υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς της υπόθεσης Βγενόπουλου. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για «αθλιότητες» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου είναι «ανακριβείς και κατασκευασμένες». Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, επιφυλασσόμενη ωστόσο «όταν ενημερωθώ, να πράξω τα δέοντα». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ η συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου βρισκόταν σε εξέλιξη, την κ. Θάνου επισκέφθηκε «για ευχές», όπως είπε, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασε ότι «δεν ασχολείται με τον κ. Βγενόπουλο».

Ο κ. Βγενόπουλος απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό να συνεχίσει τη μάχη κατά της διαφθοράς αλλά να μη στηρίξει τους αξιωματούχους που βρίσκονται υπό διερεύνηση. «Σας ερωτώ, κ. πρωθυπουργέ. Είστε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το νέο και άφθαρτο που μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή;». Ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε επίσης περίεργους χειρισμούς από το Συμβούλιο Εφετών στο ζήτημα της έκδοσης των δύο συνεργατών του, ενώ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης στο θέμα, προκειμένου να μην εκτελεστούν τα δύο εντάλματα σύλληψης μέχρι να αποφανθεί επί της υπόθεσης η ελληνική Δικαιοσύνη. 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου