28 Ιουλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Αφηρημένα ...Σχόλια
Δεν είναι η πρώτη φορά* που διαβάζοντας κανείς κάποια ανακοίνωση του κυβενητικού κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, ...τρελένεται! Χθες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε αστυνομική επιχείρησή του, εκκένωσε τρία οικήματα στη Θεσσαλονίκη συλλαμβάνοντας μερικές δεκάδες καταληψίες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή του ως «ενέργεια που δεν έχει σχέση με τις αξίες της Αριστεράς»

διατυπώνοντας έτσι ευθείες αιχμές κατά των χειρισμών της κυβέρνησης. 

«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους. Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και κάποιες ομάδες αναρχικών απάντησαν με κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη! «Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων - μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας...» όπως αναφέρουν. Ενδιαφέρον θα είχε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που η αστυνομία προσπαθούσε να εκκενώσει τα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ από τους αντιεξουσιαστές καταληψίες...

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορόντας τον ότι τοποθετείται «επίσημα και με σφοδρότητα κατά της αποκατάστασης της τάξης», ενώ έθεσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τα έξης ερωτήματα: «Τι απαντάει στο κόμμα του ο κ. Τόσκας; Συμφωνεί με τη θέση του κόμματός του; Ποιος είναι ο υπεύθυνος και ο αρμόδιος για την δημόσια τάξη; Είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Σχετικά όμως με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως «Η επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης ... δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: "Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς;" Απάντηση φυσικά δεν αναμένουμε. 

Σχετική ανάρτηση: Με κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν οι αντιεξουσιαστές

* Υπενθυμίζονται οι δυο πανεργατικές απεργιές 
με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!. Σχετικά στις παρακάτω αναρτήσεις μας: 
Το Αφηρημένο Blog: Γελοιογραφίες: Η σημερινή πανεργατική απεργία
12 Νοεμ. 2015... Η πρώτη πανεργατική απεργία με στήριξη της "αριστερής" κυβέρνησης... 
13 Νοεμ. 2015... «Όταν σύντροφοι απεργούν εναντίον συντρόφων»... 
2 Φεβ. 2016... «Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει... 
3 Φεβ. 2016... Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλέι στη γενική απεργία της Πέμπτης κατά της πολιτικής του!...

1 σχόλιο:

  1. Τυχοδιώκτες είναι, δεν έχουν πιστεύω, προσπαθούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, όλους τους ψηφοφόρους εννοώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή