2 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ... χαιρετίζει και πάλι τη γενική απεργία της Πέμπτης!

Αφηρημένα ...Σχόλια 

Για μια ακόμα φορά, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, που έχουν προκηρύξει εργαζόμενοι και συνδικάτα, ενάντια στην πολιτική του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ! 

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4/2/2015 οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα  παρεμβαίνοντας αγωνιστικά για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού Ασφαλιστικού Συστήματος» αναφέρει η ανακοίνωσή του!

Και στρέφεται 
το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατά των «νεοφιλελεύθερων επιλογών» της περιόδου 2009-2014, αλλά και κατά των δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας, που επιμένουν σήμερα «στην ίδια συνταγή». 

Συνεχίζει λοιπόν η ανακοίνωση: «Μετά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία (απώλειες 24 δις ευρώ την εξαετία 2009 - 2014) και οδήγησαν σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος των απόμαχων της εργασίας (26 δις απώλειες από τις περικοπές συντάξεων) ακόμα και σήμερα δυνάμεις εντός και εκτός χώρας επιμένουν στην ίδια συνταγή και προτείνοντας νέες μειώσεις συντάξεων κύριων και επικουρικών».

Και όλα αυτά λες και η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης δεν αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απορρέει από το 3ο μνημόνιο της ιδίας κυβέρνησης. Λες και αυτό δεν αποτελεί «νεοφιλελεύθερη επιλογή» εντασσόμενη «στην ίδια συνταγή». Αναφέροντας δε, τ
ο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τις απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων "ξεχνά" την άλωση των αποθεματικών τους, κατά το α΄εξάμηνο της διακυβέρνησης του τόπου από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την πληρωμή των δόσεων των ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Και φυσικά στην ανακοίνωσή του στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης:
«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των συντάξεων και την δημιουργία ενός συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα στηριγμένο στην αλληλεγγύη των γενεών. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε καμία μείωση συντάξεων και να αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους». 

Αν για μια ακόμα φορά οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, ε τότε ... μας δουλεύον! 'Εχουν όμως και κοντή μνήμη. Ξεχνούν ότι το "ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί" και μάλιστα πρόσφατα. Στη γενική απεργία της 12 Νοεμβρίου 2015, τότε που «το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» καλούσε και πάλι εργαζόμενους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν δυναμικά στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ενάντια στη δική τους πολιτική! τότε που με την κίνησή τους εκείνη είχε "γελάσει ο κάθε πικραμένος"! 







yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά και μας "δουλεύουν" απροκάλυπτα! Αλλά "μια του ψεύτη δυο του κλέφτη τρεις και την κακή του μέρα ... " όπως το λέει και η παροιμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή