4 Μαρτίου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 4.3.2020

Όταν στα σύνορα στο Έβρο η Τουρκία ...εκτοξεύει μετανάστες και πρόσφυγες στην ελληνική πλευρά! 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή"

«Η Τουρκία κάνει πράξη την ομολογημένη απειλή της και επιχειρεί να στείλει δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους παρανόμως στην Ελλάδα

ζητώντας ανταλλάγματα... εξακολουθεί να τους χρησιμοποιεί ως γεωπολιτικούς μοχλούς για τους δικούς της σκοπούς» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, στις Καστανιές του Έβρου, χθες Τρίτη και προσέθεσε: «Δυστυχώς η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την αποφασιστική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης. Και η Ευρώπη ...υποσχέθηκε!

Αναφορικά με τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ η Handelsblatt παρατηρεί ότι η ίδια θεωρεί «εντελώς απαράδεκτo όλο αυτό που γίνεται στις πλάτες των προσφύγων», αλλά επίσης δείχνει «προθυμία και κατανόηση για τις ανησυχίες της Τουρκίας (…) H στήριξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, εκτιμά η Μέρκελ. Το ίδιο επιχείρημα είχε χρησιμοποιήσει η καγκελάριος τον Μάρτιο του 2016, όταν υπεγράφη η συμφωνία με την Άγκυρα». 


Με άλλα λόγια η Μέρκελ το προσφυγικό - μεταναστευτικό θέμα, το κάνει γαργάρα!
Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου