18 Μαρτίου 2020

Πώς να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος του εγκλεισμού

Ένα γράφημα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια, που αποτυπώνει στοιχεία και συμβουλές για να γίνει πιο εύκολη η παραμονή στο σπίτι.

Φροντίστε την υγεία σας.
Πλένετε τα χέρια.
Έχετε επαρκείς προμήθειες, βοηθούν στο αίσθημα αίσθημα ασφάλειας.
Βελτιώστε την επικοινωνία.

Επιλέξτε κατάλληλους ανθρώπους.
Προσοχή στην υπερπληροφόρηση.
Χρησιμοποιήστε σωστά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μειώστε την πλήξη, ασχοληθείτε με ευχάριστες δραστηριότητες.
Μείνετε στο παρόν, εκμεταλλευτείτε δημιουργικά κάθε στιγμή της μέρας. 


Το γράφημα: 


Και για να "φτιάξουμε" κάπως τη διάθεσή μας: 

Αισιόδοξες ειδήσεις από τον κόσμο για τον COVID-19
Επιτέλους, ορισμένες ευχάριστες ειδήσεις, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στην  "Καθημερινή": 


• Το τελευταίο νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό έκλεισε η Κίνα, καθώς τα νέα κρούσματα έχουν πλέον μειωθεί σημαντικά. Η εταιρεία Apple ανακοίνωσε την επανέναρξη λειτουργίας των 42 καταστημάτων της στην Κίνα. Κινέζα ηλικίας 103 ετών γιατρεύτηκε εντελώς από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, ύστερα από νοσηλεία μόλις έξι ημερών στην Γουχάν.

• Καλά νέα από τη Νότια Κορέα, όπου ο αριθμός κρουσμάτων υποχωρεί.

• Κλινική του Κλίβελαντ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε τεστ για τον COVID-19, το οποίο εμφανίζει το αποτέλεσμα σε λίγες ώρες αντί για ημέρες. 

• Εταιρεία βιοτεχνολογίας από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ αναπτύσσει εμβόλιο κατά του COVID-19 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ντιουκ και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης. Ισραηλινοί επιστήμονες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

• Ιατροί στην Ινδία ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν αποτελεσματικά κρούσματα κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας συνδυασμό των φαρμάκων Lopinavir, Retonovir, Oseltamivir, μαζί με Chlorphenamine, και σχεδιάζουν να συστήσουν τη μέθοδο αυτή και στον υπόλοιπο κόσμο.

• Δίκτυο Καναδών επιστημόνων πραγματοποιεί σημαντική πρόοδο στην έρευνα γύρω από τον COVID-19.

• Η Ιταλία επλήγη σκληρά, αφού διαθέτει τον πιο ηλικιωμένο πληθυσμό στην Ευρώπη, σύμφωνα με ειδικούς. Εκατό βαλβίδες αναπνευστήρων για διασωληνωμένους ασθενείς κατασκεύασε ιταλική εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπώσεων, εντός 24 ωρών, για λογαριασμό νοσοκομείου, το οποίο είχε εμφανίσει έλλειψη στο συγκεκριμένο ζωτικής σημασίας είδος.

• Πλάσμα αίματος από υγιείς πλέον πρώην ασθενείς του COVID-19 μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών μολυσμένων με τον ιό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr


Δείτε και αυτό: Κορωνοϊός: Διαχειριστείτε ψυχολογικά την απομόνωση στο σπίτι σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου