4 Μαρτίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 4.3.2020

Η Ιταλία «παγώνει» με διάταγμα αγκαλιές και χειραψίες λόγω κορωνοϊού - Κλείνει θέατρα και κινηματογράφους. 
Το Iράν απελευθερώνει 54.000 κρατουμένους για να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19.
Θερμό επεισόδιο μέσα στην τουρκική βουλή: Πιάστηκαν στα χέρια για χάρη του Ερντογάν. 
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, αφού δαπάνησε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια, αποσύρεται από την «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. 

Η Ιταλία «παγώνει» αγκαλιές και χειραψίες 

H ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κλείσει θέατρα και κινηματογράφους και να απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με διάταγμα που πρόκειται να εκδοθεί.
Το διάταγμα, το οπoίο έχει περιέλθει σε γνώση του Reuters, διατάσσει «την αναστολή πάσης φύσεως εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συγκέντρωση ανθρώπων και δεν επιτρέπουν την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου».
Το ίδιο προσχέδιο του διατάγματος θα καλεί τους Ιταλούς να αποφεύγουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες ώστε να αποτρέψουν κατά τον δυνατόν την περαιτέρω εξάπλωση της δυνητικά θανάσιμης νόσου, η οποία έχει επικεντρωθεί κυρίως στα βόρεια της χώρας.
Πηγές: Reuters, kathimerini.gr


Το Iράν απελευθερώνει 54.000 κρατουμένους λόγω Covid-19 


Την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι προσωρινά περισσότεροι από 54.000 κρατούμενοι έλαβαν οι αρχές του Ιράν σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση του κοροναϊού στα κέντρα κράτησης.
Ο εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της χώρας, Γκολαμποσεϊν Εσμαιλί, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφότου ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον COVID-19 και αφού πρώτα κατέβαλαν εγγύηση.
Κρατούμενοι με ποινή άνω της πενταετίας δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι, είπε.
Πηγές: naftemporiki.gr, BBC

Τουρκική βουλή: Πιάστηκαν στα χέρια για χάρη του Ερντογάν 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στην τουρκική Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ενγκίν Ουζκότς.
Ορισμένες από τις τοποθετήσεις του για τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν θεωρήθηκαν προσβλητικές από τους βουλευτές του ΑΚΡ που συνεπλάκησαν με συναδέλφους τους από το CHP και διέκοψαν την ομιλία Ουζκότς.
Πηγή: kathimerini.gr

Ο 
Μάικλ Μπλούμπεργκ αποσύρεται από την «κούρσα» στις ΗΠΑ 

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών ο Μάικλ Μπλούμπεργκ δαπάνησε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια, από την προσωπική περιουσία του, για να προωθήσει την υποψηφιότητά του στη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Την επομένη της απογοητευτικής για τον ίδιο «Σούπερ Τρίτης» (όπου από τις 14 πολιτείες που ψήφισαν κατάφερε να επικρατήσει μόνο στην περιοχή Αμερικανική Σαμόα) ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και στηρίζει τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
«Πριν από τρεις μήνες, έθεσα υποψηφιότητα για τις προεδρικές για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, αποσύρομαι από την κούρσα για τον ίδιο λόγο: για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή κατέστη σαφές ότι, αν συνέχιζα, θα ήταν πιο δύσκολο να φτάσουμε» στον στόχο αυτόν, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου