24 Μαρτίου 2020

Αριστερά «μαργαριτάρια» σχετικά με τον κορωνοϊό

Κάποια από τα «μαργαριτάρια», με αρκετή δόση συνωμοσιολογίας και ταξικό πρόσημο, που ακούστηκαν τελευταία σχετικά με τον κορωνοϊό, από τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη και τα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρη Παπαδημούλη, Παύλο Πολάκη και Ρένα Δούρου. 

Από τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, δυο περίπου εβδομάδες πριν, ο γνωστός αριστερός μουσικοσυνθέτης μας είπε ότι ο κορονοϊός "είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών και ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών" μάλιστα υποστήριξε ότι "το εμβόλιο υπάρχει, θα εμφανιστεί μόλις έχει επιτευχθεί ο στόχος"

Η ανάρτηση Κραουνάκη: 
«Θα το γράψω με κεφαλαία και να με συμπαθάτε, ο κορωνοβάιρους είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών. Κάποτε η ισπανική γρίπη θέρισε τη νεολαία. Τώρα θα θεριστούν οι μεγάλες ηλικίες. Στην Ιταλία οι εντατικές δεν μπορούν να δεχτούν άλλους. 
Το εμβόλιο υπάρχει, προϋπήρξε του ιού. Η πρωτεΐνη αυτή είναι ανίατη. Πας δεν πας νοσοκομείο τα τινάζεις. Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μόλις έχει επιτευχθεί ο στόχος. 
Συντονίστε την αντίσταση και κρατήστε τη βασική προφύλαξη. Κλείστε την τηλεόραση κι ανοίξτε τα παράθυρα. 
Η πρόπολη είναι σοβαρό γιατρικό, με πρόπολη πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για πλήρη αντισηψία. Οφείλουμε όσοι είμαστε νουνεχείς να αντισταθούμε στη διασπορά πανικού και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά σαν άνθρωποι. 
Ο,τι μαθαίνω σας το δίνω. Τα φιλιά μου με ζέση. Αντιστεκόμαστε στην παραπληροφόρηση. Μας στρέφουν το βλέμμα αλλού για να ξεπουλήσουν και τα ελάχιστα που μείναν όρθια. Είναι Ανοιξη». 

Πράγματι την έγραψε με κεφαλαία (όπως την είδαμε στην efsyn.gr). Η ανοησία στο απόγειό της γράφεται και με κεφαλαία! Όπως φαίνεται το κατάλαβε και ο ίδιος και την επόμενη ημέρα απέσυρε την ανάρτησή του:
Δεν φοβαμαι να πω αυτα που γνωριζω οταν η κρατικη μηχανη σιωπα επιμελως αφηνοντας τους ανθρωπους ερμαια ενος φοβου.
Οταν η αναρτηση δημοσιευτηκε στην Εφσυν ,ευχαριστω τον Δημητρη Κανελλοπουλο για την ισορροπια της αποδοσης των λεγομενων μου,κι απο εκει την πηραν τα σαιτ,θεωρησα σκοπιμο πια να την αποσυρω.
Σημασια εχει οτι το μυνημα περασε...

Από τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη 


Μια ανόητη ταξική διάσταση στον ιό έδωσε προς το τέλος Φεβρουαρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με μια ανάρτησή του στο twitter. 
Όπως αφήνει να εννοηθεί, ο ιός μας ήρθε από εκείνους που ταξίδεψαν στο Μιλάνο, έχουν τα παιδιά τους στο Κολέγιο, εργάζονται σε ιδιωτική τράπεζα... Είναι ο ταξικός ιός του κ. Παπαδημούλη

Dim. Papadimoulis @papadimoulis
·28 Φεβ
Αυτό, που τα πρώτα κρούσματα κορωναιού μας ήλθαν από το Μιλάνο κ τα πρώτα μέτρα αφορούν στο Κολλέγιο Αθηνών, ιδιωτική τράπεζα, τον δήμο Θεσνίκης, τη Βουλή κ τον Σκάι, είναι ασφαλώς τυχαίο. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία!

Από τον Παύλο Πολάκη:

Μια ακόμα ταξική αντίληψη για τον κορωνοϊό από τον μοναδικό Παυλο Πολάκη. Μιλώντας στη Βουλή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, έδωσε τα ρέστα του! Ο κορωνοϊός μας ήρθε από ...πλούσιους και χριστιανούς, είπε.
Γράφει σχετικά στο λογαριασμό του στο facebook ότι με βάση το ακροδεξιό αφήγημα «περιμέναμε τον ιό νάρθει από πρόσφυγες και μετανάστες και τελικά μας ήρθε από πλούσιους και χριστιανούς»!.

Ο χρήστης Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis έκανε μετάδοση live.
Εδώ το βίντεο της τοποθέτησής μου στη Βουλή για το Νομοσχέδιο της Δημόσιας υγείας.
Τόνισα ότι πρακτικά το μόνο πράγμα που κάνει το νομοσχέδιο είναι να καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) που είχαμε συγκροτήσει εμείς με συμμετοχή μιας σειράς θεσμικών παραγόντων και να το αντικαθιστά με μια νέα δομή της οποίας τη σύνθεση μπορεί να αλλάζει και να καθορίζει κατά το δοκούν η εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
Όσον αφορά τον κορονοϊό το θέμα είναι να αναχαιτιστεί η διασπορά της νόσου. Κι εδώ έχουν γίνει μια σειρά λάθη και ατυχείς χειρισμοί. Άσε που με βάση το ακροδεξιό αφήγημα, περιμέναμε τον ιό νάρθει από πρόσφυγες και μετανάστες και τελικά μας ήρθε από πλούσιους και χριστιανούς...

Από την Ρένα Δούρου 

Την προέλευση του κορωνοϊού φαίνεται να γνωρίζει η πρώην περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Σε άρθρο της στην avgi.gr (8/3/2020) με τον τίτλο "Ασθένειες - ζόμπι" μας ενημερώνει: 
«Πρόκειται συγκεκριμένα για κάποιους ξεχασμένους σήμερα ιούς του παρελθόντος της ανθρωπότητας, που βρίσκονται “παγωμένοι” στην Αρκτική και που κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, μπορούν να... ξαναζωντανέψουν!» γράφει μεταξύ άλλων.
Η κατάληξη του άρθρου είναι όλα τα λεφτά: «Η κλιματική κρίση ευθύνεται (και) για τις σημερινές και μελλοντικές πανδημίες. Αυτή είναι η πραγματική υγειονομική βόμβα - δημιούργημα του καπιταλισμού, που συμβάλλει σε νέες πανδημίες βαθαίνοντας τις υπάρχουσες ανισότητες και δημιουργώντας νέες». 
Το κείμενο υπογράφει μάλιστα με τον πλήρη τίτλο της: "Η Ρένα Δούρου είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας". 

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από efsyn.gr, kathimerini.gr, avgi.gr, facebook.com, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου