1 Μαΐου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 1.5.2020

Τα «Ωραία» της Πρωτομαγιάς του 2020:
Με αποστάσεις ακριβείας και μάσκες οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.
Οπλοφόροι διαδηλωτές κατά των περιορισμών εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στο Μίσιγκαν. 
Ανοίγει σήμερα τις πύλες της, μετά από τρεις μήνες λουκέτου, η Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

Με αποστάσεις ακριβείας και μάσκες οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα

Εν μέσω αυστηρών μέτρων προστασίας πραγματοποιούνται σήμερα στο Σύνταγμα συμβολικές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από συνδικάτα και κόμματα της Αριστεράς. 


Οι συγκεντρώσεις έγιναν με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων, όπως προανήγγειλαν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, με τους διαδηλωτές να φορούν γάντια και μάσκες για την προστασία λόγω κορωνοϊού, τηρώντας τις αποστάσεις.
Ηδη, από το πρωί, διοργανωτές των συγκεντρώσεων τοποθετούσαν ειδικές σημάνσεις στο οδόστρωμα για τις σωστές αποστάσεις των διαδηλωτών, φορώντας κόκκινα μαντήλια στο πρόσωπο. 


Από την πλευρά της, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί τις οργανώσεις μέλη της να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κλπ), τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή, που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές, για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Πηγή: kathimerini.gr

Μίσιγκαν: Οπλοφόροι διαδηλωτές κατά των περιορισμών εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. 


Διαδηλωτές κατά των περιορισμών μετακινήσεων από τον κορωνοϊό αιφνιδίασαν τις αρχές και εισέβαλαν στο κτίριο κρατώντας τουφέκια, αυτόματα όπλα ακόμα και τόξο! Την ώρα της εισβολής, ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση του σώματος για ενδεχόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που παραμένουν σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα πολλοί νομοθέτες να σπεύσουν να φορέσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα φοβούμενοι τα χειρότερα.
Με κεντρικό σύνθημα "Ελευθερία", και επικαλούμενοι τα συνταγματικά δικαιώματά τους, οι εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον προαύλιο χώρο του Καπιτωλίου της πολιτείας.

Οι απίστευτες εικόνες που εκτυλίχθηκαν χθες στη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας Μίσιγκαν στις ΗΠΑ προκάλεσαν αντιδράσεις. Να σημειωθεί ότι οι Ρεπουμπλικανοί του Μίσιγκαν διαφωνούν με την απόφαση της κυβερνήτη των Δημοκρατικών Γκρέτσεν Ουίτμερ να επιμηκυνθεί η περίοδος των περιορισμών. 
Πηγή: skai.gr

Πεκίνο: Ανοίγει ξανά τις πύλες της η Απαγορευμένη Πόλη 


Η Απαγορευμένη Πόλη, το γνωστότερο αξιοθέατο του Πεκίνου, ανοίγει ξανά σήμερα Παρασκευή τις πύλες της, αφού παρέμεινε κλειστή για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μια ακόμη ένδειξη για την επιστροφή στην κανονικότητα στην Κίνα.
Το πρώην αυτοκρατορικό μέγαρο που έχει μετατραπεί σε μουσείο, κοντά την πλατεία Τιενανμέν, έκλεισε τις πύλες του στις 25 Ιανουαρίου, όταν οι αρχές διέταξαν να κλείσουν όλα τα τουριστικά αξιοθέατα και έθεσαν σε καραντίνα μια ολόκληρη επαρχία.
Η επαναλειτουργία του μουσείου θα γίνει σταδιακά, αφού αρχικά θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε 5.000 ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αντί για 80.000 που ήταν οι επισκέπτες του πριν από την πανδημία. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκες, να δείχνουν το πιστοποιητικό υγείας και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον. Επίσης στην είσοδο οι επισκέπτες θα θερμομετρούνται και όποιος έχει πυρετό ή βήχει δεν θα επιτρέπεται να προχωρά στο εσωτερικό.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr


Δείτε και αυτά:
Τα «Ωραία» της Ημέρας 29.4.2020
Τα «Ωραία» της Ημέρας 25.4.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου