9 Μαΐου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 9.5.2020

Δέκα χρόνια μετά θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τους νεκρούς του εμπρησμού της Marfin. Με τι μούτρα να το κάνει νωρίτερα; Τώρα τουλάσχιστον φοράει μάσκα!
Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή". 


Πριν την εκδήλωση, με την αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας για τους νεκρούς της Marfin, στεφάνι κατέθεσε σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο σημείο όπου 10 χρόνια πριν έχασαν τη ζωή τους από εμπρησμό τρεις νέοι άνθρωποι (η μια έγκυος 4 μηνών)

Και ένα ακόμη σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου πάνω στο ίδιο θέμα, την κατάθεση στεφάνου (προσέξτε και την μολότοφ) από τον Αλέξη Τσίπρα στους νεκρούς της Marfin


Λίγα λόγια για την σημερινή εκδήλωση:

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η εκδήλωση αποκάλυψης της τιμητικής πλακέτας για τους νεκρούς της Marfin, στο κτίριο της οδού Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους από εμπρησμό στις 5 Μαΐου του 2010 τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας και ένα αγέννητο παιδί: η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών). 

Πάνω στην πλακέτα αναγράφονται τα εξής: «Σε αυτο το κτίριο στις 5 Μαΐου 2010 δολοφονήθηκαν η Παρασκευή Ζούλια, η εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός. Τιμούμε τη μνήμη τους. Ποτέ ξανά. Μάιος 2020». 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν συγγενείς των θυμάτων, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Νωρίτερα, πριν την εκδήλωση, στο ίδιο σημείο στεφάνια κατέθεσαν τόσο ο Αλ. Τσίπρας, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περισσότερα στις αναρτήσεις μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου