29 Απριλίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 29.4.2020

Γονείς στην Ασία επιλέγουν για τα μωρά τους τα ονόματα «Covid», «Lockdown» και «Κορώνα»!

«Είναι αγόρι». Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγινε πατέρας. 

Δίνουν στα μωρά τους τα ονόματα «Covid», «Lockdown» και «Κορώνα»

Αρχικά υπήρξε ένας Κορόνα Κούμαρ, μετά μία Covid Μαρί: όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο οι γονείς επιλέγουν να δώσουν στα νεογέννητα μωρά τους ονόματα που έχουν κάποια αναφορά στην επιδημία του κορωνοϊού.

Όταν η Κολίν Ταμπέσα γέννησε στις 13 Απριλίου ένα κοριτσάκι στη Μπακολόντ των Φιλιππίνων αποφάσισε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της που κατάφερε να γεννήσει σε τόσο αντίξοοες συνθήκες. «Αυτή η covid-19 έχει προκαλέσει πολλά δεινά σε όλο τον πλανήτη», επεσήμανε η 23χρονη μητέρα, η οποία θέλησε η κόρη της να έχει «ένα όνομα που θα μας θυμίζει ότι γλιτώσαμε από την covid». Και την ονόμασε Covid Μαρί. 


Λίγες εβδομάδες νωρίτερα δύο μητέρες στη νοτιοανατολική Ινδία δέχθηκαν την πρόταση ενός γιατρού και πλέον το ένα κοριτσάκι ονομάζεται Κορώνα Κούμαρ και το άλλο Κορώνα Κουμάρι. «Τους είπα ότι με αυτό τον τρόπο θα ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι σχετικά με την ασθένεια και θα εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις γύρω της», εξήγησε ο γιατρός Σ. Φ. Μπάσα. «Προς μεγάλη μου έκπληξη, δέχθηκαν», διηγήθηκε.

Παρόμοια ιδέα είχε και ένα ζευγάρι εργατών μεταναστών στη βορειοανατολική Ινδία, που βρέθηκε εγκλωβισμένο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους στο κρατίδιο Ραζαστάν. Επέλεξε να ονομάσει τον γιο του «Lockdown». «Τον ονομάσαμε Lockdown για να μας θυμίζει όλα τα προβλήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο», διηγήθηκε ο πατέρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr 


Και μιας και ο λόγος είναι για νεογέννητα 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγινε πατέρας.

Πατέρας έγινε το πρωί της Τετάρτης ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς η μνηστή του Κάρι Σίμοντς έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. «Ο πρωθυπουργός και η κ. Σίμοντς αισθάνονται ενθουσιασμένοι με τη γέννηση ενός υγιούς αγοριού σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα το πρωί. Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους» ανέφερε κατά την ενημέρωση ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.


Η γέννηση του βρέφους έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά την επιστροφή του 55χρονου Μπόρις Τζόνσον στα καθήκοντά του έπειτα από την νοσηλεία του με κορωνοϊό και έχοντας μάλιστα περάσει τρεις ημέρες σε ΜΕΘ. Η Κάρι Σίμοντς, δραστήρια ακτιβίστρια για το περιβάλλον, είχε μετακομίσει από το διαμέρισμα της Ντάουνινγκ Στριτ όταν ο πρωθυπουργός αρρώστησε αλλά αργότερα ανέφερε ότι είχε και η ίδια συμπτώματα του κορωνοϊού. 

Ο Τζόνσον θεωρείται ότι έχει τουλάχιστον πέντε ακόμη παιδιά, περιλαμβανομένων τεσσάρων με την δεύτερη σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ με την οποία χώρισαν το 2018..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου