9 Μαΐου 2020

Δ. Μάρδας: Να μετρούν και οι αυτοκτονίες στον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό!

Απίστευτη πρόταση Μάρδα. Σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι πρέπει να υπολογίζονται και οι αυτοκτονίες λόγω lockdown στον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό! «Να καταδικάσει άμεσα τις αθλιότητές του ο Τσίπρας» ζητά η ΝΔ. Οργισμένες αντιδράσεις στην πρόταση Μάρδα στα κοινωνικά δίκτυα. 

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί για μια ακόμη φορά τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα. Σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Μάρδας υποστηρίζει ότι «Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον Κορονοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε»

Να θυμίσουμε εδώ ότι το στέλεχος αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από τους Σύρους πρόσφυγες που έφθαναν κατά χιλιάδες στη χώρα μας.

Η ανάρτηση Μάρδα: 

Κορονοϊός: Από την μερική ανάλυση στο τελικό οδυνηρό αποτέλεσμα...
Οι νεκροί από τον Κορονοϊό σε χώρες όμοιες της Ελλάδας σε πληθυσμό είναι: στο Βέλγιο είναι 8.339, στη Σουηδία 2.941 και στην Ελλάδα se 149 άτομα. Η Ελλάδα είναι όμως η χώρα με τις ιδιαιτερα ασχημες επιδόσεις την οικονομία, με δυνηρικά άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα (βραχρόνια επίπτωση στο ΑΕΠ, όχι ετήσια) της τάξης του 34% (τις χειρότερες σε 50 χώρες) κατά τον ΟΟΣΑ, με ύφεση για το 2020 της τά...
Δείτε περισσότερα

«Κορονοϊός: Από την μερική ανάλυση στο τελικό οδυνηρό αποτέλεσμα...

Οι νεκροί από τον Κορονοϊό σε χώρες όμοιες της Ελλάδας σε πληθυσμό είναι: στο Βέλγιο είναι 8.339, στη Σουηδία 2.941 και στην Ελλάδα se 149 άτομα. Η Ελλάδα είναι όμως η χώρα με τις ιδιαιτερα ασχημες επιδόσεις την οικονομία, με δυνηρικά άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα (βραχρόνια επίπτωση στο ΑΕΠ, όχι ετήσια) της τάξης του 34% (τις χειρότερες σε 50 χώρες) κατά τον ΟΟΣΑ, με ύφεση για το 2020 της τάξης του 10%, με ανεργία που θα προσεγγίσει το 22%, με κρατικό προϋπολογισμό που έχει εκτροχιαστεί πριν τον Απρίλιο και με χρέος που θα εκτιναχθεί στο 194,8%, σύμφωνα με τον Fitch, καταγράφοντας έτσι μοναδικές δυσμενείς εξελίξεις στο πλαίσιο της ΕΕ και όχι μόνο.
Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον Κορονοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε. Σημειώνουμε ότι οι αυτοκτονίες εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος. (Βλ. Διάγραμμα Αν έχετε στοιχεία αυτοκτονιών μετά το 2015 παρακαλώ να τα ανακοινώσετε. 
Κρατούνται τα σχόλια με κάποιες απόψεις επί του θέματος, κρίσεις, επιχειρήματα, ή αξιοπρεπείς διαφωνίες».

Αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Είμαστε σίγουροι ότι ούτε αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας πρόκειται να καταδικάσει την ανάρτηση του πρώην υπουργού του κ. Μάρδα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να του θυμήσουμε άλλη μια φορά, ότι όσο δεν αντιδρά τόσο δείχνει οτι υιοθετεί και προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητές. Θα αποδείξει έτσι ότι μένει ίδιος, απελπιστικά ίδιος, με την περίοδο του διχασμού και της μισαλλοδοξίας που καλλιέργησε».

Κάποιες από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Στο λογαριασμό Μάρδα στο Facebook:

Thanasis Charos Και γιατί συνυπολογίζετε μόνον τις αυτοκτονίες; (τον αριθμό των οποίων δεν γνωρίζετε) Τους διαβητικούς που απ' τη βαρεμάρα πλακώθηκαν στα γλυκά και αφού έπεσαν σε διαβητικό κώμα πέθαναν, γιατί δεν τους μετράτε; Τους αλκοολικούς που έπαθαν κίρρωση του ήπατος γιατί η κλεισούρα τους οδήγησε να πιουν τον άμπακα; Τις "γυναικοκτονίες" που έγιναν επειδή η αναγκαστική συμβίωση έκανε ανεξέλεγκτους τους βίαιους συντρόφους; Τους γέρους οι οποίοι επειδή δεν μπορούσαν να πάνε στην εκκλησία, άναψαν τις πασχαλιάτικες λαμπάδες μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί; Προπαγάνδα κάνετε, μην τσιγκουνεύεστε τους παραλογισμούς.

Στο Twitter:

nasty woman @theiabebeka
Ευτυχώς που δεν είχε βαρυχειμωνιά στην καραντίνα, γιατί ο Μάρδας θα έψαχνε τους νεκρούς από τα μαγκάλια.

Unheard Immunity @UImmunity
Ο Μάρδας είχε βρει 500 εκατομμύρια πηγαίνοντας από το σπίτι του στο γραφείο, δεν θα έβρισκε 3-4 χιλιάδες νεκρούς από Covid19 σε έναν μήνα; #Μάρδας #ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτιλες

Dimitris Laf @dimlaf
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με ανθρώπους όπως ο καθηγητής Μάρδας. Βιογραφικό γεμάτο, σεβαστό,όμως η κρίση άρρωστη και η αντίληψη της πραγματικότητας απούσα. Η απάντηση εύκολη: Ο πολιτικός φανατισμός ωθεί τους ανθρώπους σε απρέπειες και γελοιότητες...

Anna Politopoulou @APolitopoulou
Αυτό είναι θράσος. Κόντεψαν να αυτοκτονήσουν οι μισοί 'Ελληνες στα 4,5 χρόνια, λόγω της αθλιότητας και της ανικανότητάς τους και αυτοί ανακάλυψαν πως έγιναν αυτοκτονίες λόγω lockdown. 'Οχι Μάρδας, επιθεωρητής Σαΐνης έπρεπε να λέγεσαι.

Για το Δαφνί! @giannMak
Ποιός Μαρδας; Αυτός που έταζε προεκλογικά το 2015 ότι θα φτειαξει στα ξερονήσια διεθνή συνεδριακά κέντρα για προσέλκυση τουριστών;Η αυτός που περίμενε τούς λαθρομετανάστες επενδυτές να λύσουν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας; Θεέ μου από τί μας έδωσες!

Πηγές: facebook.com, protothema.gr, twitter.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου