5 Μαΐου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 5.5.2020

Γιατροί στη Γερμανία, με αφορμή κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, διαμαρτύρονται γυμνοί!

Κέρδισε σε μια μέρα δύο τζακ ποτ του ενός εκατ. δολαρίων το καθένα!  


Γιατροί στη Γερμανία διαμαρτύρονται γυμνοί! 

Ήταν μια πολιτική απόφαση που έβγαλε τους οικογενειακούς γιατρούς στη Γερμανία κυριολεκτικά από τα ρούχα τους. Στις αρχές Μαρτίου, όταν ξεκίνησε να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στη Γερμανία, αποφασίστηκε ότι ένας ασθενής με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα δεν χρειάζεται να πηγαίνει πλέον στο ιατρείο για να πάρει αναρρωτική άδεια. Αρκούσε ένα τηλεφώνημα. Στόχος ήταν να αποσυμφορηθούν τα ιατρεία και να προστατευθούν γιατροί και ασθενείς από άλλους ασθενείς που πιθανόν να είχαν νοσήσει από τον Covid 19. 

Ένα μήνα αργότερα, στα μέσα Απριλίου, ξαφνικά αποφασίστηκε η άρση του μέτρου. «Μια Παρασκευή απόγευμα πληροφορηθήκαμε ότι από τη Δευτέρα ισχύουν νέοι κανόνες», δήλωσε ο Χάνες Μπλάκενφελντ, οικογενειακός γιατρός στο Μόναχο σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle. «Μας εξόργισε αυτή η απόφαση» λέει και προσθέτει: «Μας ήταν σαφές πως αν γράφαμε μια απλή ανακοίνωση διαμαρτυρίας θα είχαμε πολύ μικρή απήχηση. Έτσι πήραμε σαν πρότυπο τον Γάλλο γιατρό Αλαιν Κολομπέ, ο οποίος με μια γυμνή φωτογραφία του έξω από το ιατρείο του θέλησε να διαμαρτυρηθεί». 

Έτσι και οι Γερμανοί γιατροί πόζαραν μέσα ή έξω από τα ιατρεία τους γυμνοί ή μόνο με μάσκες, στηθοσκόπια ή μηχανήματα που μετράνε την πίεση. Εντελώς γυμνοί δεν ήταν πάντως. Οι ευαίσθητες περιοχές καλύπτονταν από ένα τραπέζι, μια καρέκλα ή κάτι άλλο. Το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες γράφει: «Όταν μας τελειώσουν και τα λίγα που διαθέτουμε, τότε θα μείνουμε έτσι». 

Η απόφαση αυτή δεν εξόργισε μόνο το δίκτυο των γιατρών που διαμαρτυρήθηκαν με την επωνυμία «Γυμνές Σκέψεις» αλλά και μια σειρά ιατρικών συλλόγων και πολιτικών. Το αποτέλεσμα ήταν να παραταθεί το μέτρο μέχρι τις 18 Μαΐου. Στους γιατρούς ωστόσο δεν αρκεί αυτή η μικρή παράταση. Θέλουν να παραταθεί το μέτρο μέχρι το τέλος της πανδημίας. Πάντως, η εκστρατεία τους με τις γυμνές φωτογραφίες βρήκε πολύ μεγάλη απήχηση.

Πηγή: Deutsche Welle 

Κέρδισε δύο τζακ ποτ σε μια μέρα 

Πλατιά χαμογέλασε η τύχη σε έναν άνδρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, ο οποίος κέρδισε μέσα σε μια μέρα δύο τζακ ποτ ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο αμερικανικό Powerball.

Δείχνοντας περίσσια υπομονή, αλλά και επιμονή, ο άνδρας φέρεται να έπαιζε τους ίδιους αριθμούς επί 30 χρόνια, ευελπιστώντας να έρθει η μέρα που θα σταθεί τυχερός. Η μέρα αυτή, λοιπόν, φαίνεται πως ήρθε, με τον «Joe B.» να κερδίζει δύο εκατ. δολάρια χάρη σε δύο δελτία που έπαιξε στις 25 Μαρτίου.

Ο άνδρας εμφανίστηκε την Παρασκευή, προσκομίζοντας τους τυχερούς λαχνούς, σύμφωνα με το KUSA-TV και όπως αναφέρει το Associated Press. Ο υπερτυχερός αγόρασε τα δύο δελτία σε δύο διαφορετικά καταστήματα – ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

Πηγές: Associated Press, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου