12 Ιουλίου 2022

Βερναρδάκης: Αποκάλεσε την Κεραμέως «Πισπιρίγκου της παιδείας» και ζήτησε συγγνώμη!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης σε βίντεο στο TikTok αποκάλεσε ...«Πισπιρίγκου της δημόσιας παιδείας!» την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της, για να ζητήσει στη συνέχεια συγγνώμη!

Κεραμέως: Ξεπέρασε κάθε όριο

Δημοσιεύοντας ένα στιγμιότυπο από το βίντεο του κ. Βερναρδάκη, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση. «Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός…», σημείωσε η υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή της στο Twitter.

Niki Kerameus @nkerameus
Ο κ. @ChVernardakis ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός... Ο κ. @atsipras τι θέση θα πάρει;

ΝΔ: Να καταδικάσει ο Τσίπρας την άθλια επίθεση 

Ανακοίνωση σε υψηλούς εξέδωσε για το περιστατικό και η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης «ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα». 
«Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς. 
Τέλος, η ΝΔ κάλεσε και αυτή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει «την άθλια επίθεση» του στενού συνεργάτη του. «Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει», κατέληξε η Πειραιώς.

Η συγγνώμη του Βερναρδάκη

«Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κ. Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: 
«Ζητώ συγγνώμη από την κ. Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο».

Κάποια σχόλια στο Twitter:

Georgy Zhukov @GeorghyZhukov
O #Βερναρδάκης συγκρίνει την #Κεραμέως με την προφυλακισμένη ύποπτη για τρεις δολοφονίες ανηλίκων #Πισπιρίγκου. Και το κάνει στο TikTok, στοχεύοντας στα 15χρονα. Αυτός είναι ο ορισμός της χυδαιότητας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της τοξικότητας των social media. Εμετός.

Γιαννης Κουρτακης @KourtakisJohn
Ο @ChVernardakis αφού έκανε την αθλιότητα, εναντίον της @nkerameus, μετά από λίγο ζήτησε συγγνώμη. Και ζήτησε αφού διαπίστωσε την κατακραυγή του κόσμου. Όπως λέει και ο
@atsipras με όλους αυτούς που έχει μαζέψει, πλέον «ντρέπεται και η ντροπή». #Βερναρδακης #Κεραμεως

IoannaDementiEU @IoannaDementi
Η "ποιότητα" του πολιτικού τους λόγου διακατέχεται τα τελευταία χρόνια μόνο από πολιτική αλητεία. Δολοφονίες χαρακτήρων με χαρακτηρισμούς και χυδαία #fakenews. #Κεραμεως


Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου