13 Μαρτίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 13.3.2023

"Όλοι φταίμε" είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Αλλά έτσι, όταν λέμε "φταίμε όλοι", είναι το ίδιο σαν να λέμε ότι "δεν φταίει κανείς"! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο.

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Στην τραγωδία των Τεμπών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της περασμένης Πέμπτης. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη «δημόσια συγνώμη στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, αλλά κυρίως προσωπικά», όπως είπε.
«Αναλαμβάνω κατά συνέπεια την ευθύνη. Και δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων», είπε ακόμη προσθέτοντας: 
«Το τελευταίο το οποίο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε σε μία στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Απαντώ: όλοι φταίμε και ας το ομολογήσουμε με θάρρος. Από κυβερνήσεις και διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο "γιοφύρι της Άρτας", μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων μας. Τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη, γρήγορα και στον ανώτατο δυνατό βαθμό. Όμως η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου