31 Μαρτίου 2023

Μάρτιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Μαρτίου από την επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα κυριάρχισε η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και προς το τέλος του μήνα η εξαγγελία για εκλογές στις 21 Μαϊου. Τα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (3.3.2023), με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη: 
Οι βασικοί τροχοί των τρένων και της κατάντιας τους στη χώρα μας τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Διακρίνονται από αριστερά οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής. 

Μετά την τραγική συγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ακολουθεί την "επόμενη μέρα" η "σύγκρουση της κάλπης", μετωπική, μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα (ροζ) και Κυριάκου Μητσοτάκη (γαλάζιο). Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (5.3.2023):

Προς τις εκλογές: Ο Κυριάκος φεύγει και όπου βγεί! Μόνο που στην ίδια γραμμή και από την αντίθετη κατεύθυνση έρχεται η "Οργή" (μετά την τραγωδία στα Τέμπη) που βγαίνει από το τούνελ! Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο fragilemag.gr (6.3.2023): 

Με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη: Μια κάπως διαφορετική άποψη, για το τι είναι "ανθρώπινο λάθος", στο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου για την "Αυγή" (7.3.2023):

Πως θα γίνουν ασφαλή τα τρένα; Όταν, δια νόμου, υποχρεωθούν ΠτΔ, πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές να ταξιδεύουν μόνο με τρένο! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (9.3.2023):

"Όλοι φταίμε" είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Αλλά έτσι, όταν λέμε "φταίμε όλοι", είναι το ίδιο σαν να λέμε ότι "δεν φταίει κανείς"! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (13.3.2023):

Έρευνες "σε βάθος" για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, που ρωτά (στο σκίτσο) την Δήμητρα Γαλάνη "πως ακριβώς χάθηκε το τρένο;" που αναφέρει στο παλιό τραγούδι της "χθες το βράδυ κάποιο τρένο στο σκοτάδι χάθηκε...". Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (16.3.2023):

Στον τοίχο με τις φωτογραφίες των πρωθυπουργών, δεν φαίνεται η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη... Για λόγους προστασίας του πάντα έβγαινε εκτός κάδρου! Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" (17.3.2023):

Με ποιόν θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης; Με τον ..."κανένα" που, στις δημοσκοπήσεις για "καταλλήλοτερος πρωθυπουργός", είναι μόλις μια μονάδα πίσω από τον πρώτο (Κυρ. Μητσοτάκη) και αρκετά πάνω από τον τρίτο (Αλέξη Τσίπρα)! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (19.3.2023):

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης (και των προηγουμένων), να κρυφτούν "κάτω από το χαλί", τα χρόνια προβλήματα των σιδηροδρόμων, τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια. Όμως έρχονται εκλογές. Έτσι τα τρένα, αντί για βαγόνια, πλέον σέρνουν κάλπες! Σε δυο σκίτσα του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (στις 5.3 και 21.3.2023):


Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Φεβρουάριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιανουάριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Η τραγωδία στα Τέμπη σε Σκίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου