24 Δεκεμβρίου 2012

Εικόνες Ελλάδας σε κρίση 2012 από το φακό του Reuters

Στιγμιότυπα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα του 2012, όπως αποτυπώθηκαν στο φακό των φωτογράφων του Reuters και προβάλλονται στις εικόνες της χρονιάς:

Ένας άνδρας πίνει σκυμμένος καφέ φορώντας την κουκούλα του, ενώ πίσω του «ακούγεται» το ουρλιαχτό του άνδρα του εντυπωσιακού γκραφίτι που βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα. Η φωτογραφία, με το φακό του Cathal McNaughton, εντάσσεται στις καλύτερες του πρακτορείου Reuters για το 2012. 

Ειδικές δυνάμεις περικυκλωμένες από φλόγες στα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος στη διάρκεια της 24ωρης απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου. Μία φωτογραφία με το φακό του Γιάννη Μπεχράκη που συγκαταλέγεται στις καλύτερες του 2012 από το πρακτορείο Reuters. 

Το γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία του άνδρα που τρέχει γυμνός μπροστά από την πλατεία Συντάγματος σε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στις 9 Οκτωβρίου του 2012. Η φωτογραφία με το φακό του Γιάννη Κολεσίδη εντάσσεται στις καλύτερες λήψεις του Reuters για τη χρονιά που φεύγει. 

Ο φακός του Thomas Peter αποτυπώνει την θαυμάστρια της Εθνικής σε μπαρ του Βερολίνου ενόσω παρακολουθεί με αγωνία τον αγώνα Ελλάδα-Γερμανία για τα προημιτελικά του Euro 2012. Μία από τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές του 2012 για το πρακτορείο Reuters. 

Μια γυναίκα βαδίζει δίπλα σε καμμένα καταστήματα έπειτα από τη νύχτα βίας που ακολούθησε την έγκριση των μέτρων λιτότητας, στις 13 Φεβρουαρίου του 2012. Με το φακό του Γιάννη Κολεσίδη, άλλη μία από τις φωτογραφίες του έτους του πρακτορείου Reuters. 

Πολίτες πασχίζουν να πάρουν λαχανικά που διατίθενται από αγρότες στην πλατεία Συντάγματος στις 15 Ιανουαρίου του 2012. Αγρότες από τη Θήβα και τη Βοιωτία διένειμαν τόνους προϊόντων διαμαρτυρόμενοι για δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μόλυνση των καλλιεργειών τους από βιομηχανικά απόβλητα με χρώμιο. Με τον φακό του Γιάννη Μπεχράκη.


Πηγή (όπου παρουσιάζονται και άλλες εικόνες):
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231227637

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου