17 Δεκεμβρίου 2012

Deadlight Review (xbox 360)

Ακόμη ένα παιχνίδι με zombies, αυτή τη φορά για το xbox 360. Αξίζει να δώσετε 1200 Microsoft Points για να το αγοράσετε?



Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα κλασικό σενάριο : Είστε ένας από η τους τελευταίους επιζώντες σε μια πόλη γεμάτη με zombies και προσπαθείτε να βρείτε την οικογένεια σας. Η ιστορία, χωρίς να αποκαλύψουμε πολλά, ακολουθεί την πεπατημένη και όσοι έχετε δει αντίστοιχες ταινίες δε θα δείτε κάτι καινούριο.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ όμορφα και ταιριαστά. Το δισδιάστατο περιβάλλον αυτού του platforming παιχνιδιού είναι πανέμορφο και γεμάτο πιστευτές λεπτομέρειες. Δυστυχώς όμως τα αντικείμενα / λεπτομέρειες είναι τόσα πολλά που κάνουν δύσκολο να διακρίνει κάνεις το μπορεί να χρησιμοποιήσει και το όχι.


Εκεί που το παιχνίδι δυστυχώς αποτυγχάνει είναι ο χειρισμός και η δυσκολία. Για την ακρίβεια, ακόμη και αν οι ιδέες πίσω από τον χειρισμό ήταν καλές, η υλοποίηση τους είναι αρκετά εκνευριστική: Θα πεθάνετε πολλές φορές κατηγορώντας το παιχνίδι αντί για τις ικανότητες σας και θα κάνετε διαφορετικά πράγματα από αυτά που θέλατε.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η δυσκολία του παιχνιδιού : Πολλά σημεία θα πρέπει να μάθετε τους κινήσεις σας τέλεια σαν μια χορογραφία. Θα πεθάνετε αρκετές φορές μέχρι να μάθετε κάθε παγίδα / στοιχείο του περιβάλλοντος και τα checkpoints (τα σημεία από όπου συνεχίζετε σε περίπτωση που πεθάνετε) είναι τοποθετημένα σε εκνευριστικά σημεία ("πάλι από την αρχή..." είναι μια σκέψη που θα κάνετε αρκετά συχνά).


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΓενικά θα συνιστούσα το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο σε λάτρεις των παλιών platforming (όπου ο άτυχος θάνατος είναι αναπόφευκτος) και εφόσον πέσει η τιμή του. Όμορφα γραφικά, αλλά σχετικά αδιάφορο σενάριο και εκνευριστικός χειρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου