6 Δεκεμβρίου 2012

Σάλος για πρωτοσέλιδο της New York Post με άνδρα δευτερόλεπτα πριν τον πατήσει το μετρό

Ο Θάνατος πρώτο θέμα
 Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει πρωτοσέλιδο της New York Post, με φωτογραφία που δείχνει την απέλπιδα προσπάθεια άνδρα που μόλις έχει πέσει στις ράγες του μετρό να ανέβει στην πλατφόρμα ενώ ο συρμός πλησιάζει. Ο θάνατος "πουλάει".

Το περιστατικό συνέβη σε σταθμό της γραμμής Q στην 49η Οδό, το απόγευμα της Δευτέρας. Λίγο πριν έρθει το μετρό, οι επιβάτες που περίμεναν είδαν ξαφνικά έναν 58χρονο να πέφτει στις γραμμές και αμέσως μετά να προσπαθεί να ανέβει εγκαίρως. Τελικά δεν τα κατάφερε. Ο άνδρας πέθανε.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν και ο φωτογράφος της New York Post Ουμάρ Αμπάσι, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να βοηθήσει, όπως και κανένας από τους παριστάμενους, επειδή ήταν μακριά από τον άνδρα και όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Υποστήριξε ακόμη ότι τράβηξε τη φωτογραφία ελπίζοντας ότι ο οδηγός του συρμού θα καταλάβαινε από το φλας της μηχανής πως κάτι συνέβαινε και θα σταματούσε.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 30χρονο πλανόδιο πωλητή από την περιοχή, για τον οποίο υποπτεύεται πως έσπρωξε τον 58χρονο στις γραμμές.

Η επιλογή της φωτογραφίας για πρωτοσέλιδο, με τον πηχυαίο τίτλο «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ», προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις όχι μόνο στο χώρο του Τύπου αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι, ο θάνατος πουλάει! Καλή, συνοπική ανάρτηση, αλλά πως γίνεται και είναι τελευταία συνεχεια πρώτη από ότι βλέπω στις δημοφιλείς αναρτήσεις; Ίσως είναι αυτό που είπαμε: ο θάντος πουλάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή