16 Δεκεμβρίου 2012

Τα παιδιά του Προέδρου Χριστόφια πολεμούν το μνημόνιο της Κύπρου

Ο Χρίστος και η Χριστίνα Χριστόφια, παιδιά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται συχνά ανάμεσα στους διαδηλωτές που φωνάζουν συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας που φέρνει στην Κύπρο η υπαγωγή στον μηχανισμό στήριξης. Σχήμα τουλάχιστον οξύμωρο, αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση του πατέρα τους ήταν εκείνη που πήρε το βάρος της απόφασης για την υπογραφή του Μνημονίου... 

Την ίδια στιγμή, στις δημόσιες δηλώσεις τους, ο Χρίστος και η Χριστίνα τάσσονται υπέρ του Δημήτρη Χριστόφια, υπερασπίζοντας την πολιτική του και αποδίδοντας την υπογραφή του Μνημονίου σε αυτόν τον επαχθή δανεισμό στους «κακούς» τραπεζίτες και στο χρέος της Ελλάδας. Την ίδια στάση τηρούν το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό! 

Τα παιδιά του Χριστόφια εθεάθησαν πρώτη φορά να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον περασμένο Δεκέμβριο, στην πρώτη ύστερα από πολλά χρόνια πανσυνδικαλιστική διαδήλωση που διεκδικούσε τη μη ψήφιση από τη Βουλή των προτάσεων της κυβέρνησης, δηλαδή του πατέρα τους! 


Η φωτογραφία τους τυπώθηκε στο πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας του κυπριακού Τύπου, τον «Φιλελεύθερο», και προκάλεσε έκπληξη στον κυπριακό λαό, που σχολίαζε πως «τα παιδιά αυτά μοιάζει να έχουν τρικυμία εν κρανίω... Θα μπορούσαν απλώς να κάνουν μια οικογενειακή κουβέντα στο σπίτι!».

Εκτοτε πολλές είναι οι δημόσιες παρουσίες τους σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Ειδικά ο Χρ. Χριστόφιας, που είναι και κομματικό στέλεχος της νεολαίας του ΑΚΕΛ, δεν χάνει ευκαιρία να δηλώσει κατά του Μνημονίου και υπέρ του Προέδρου Χριστόφια.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη δεύτερη κόρη του Δημήτρη Χριστόφια, που κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας Χριστόφια, η Χριστίνα ήταν το «δεξί του χέρι». Αυτό πάντως δεν την εμπόδισε να συμμετάσχει στην πορεία κατά των μέτρων της κυβέρνησης (του πατέρα της), προκειμένου να διαμαρτυρηθεί...


Περισσότρερα στο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63754137 
που είναι και η πηγή της ανάρτησης στο Blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου