3 Δεκεμβρίου 2012

Τα 5 χειρότερα εταιρικά tweets

Το twitter αναμφίβολα έχει δώσει νέα ώθηση στις εταιρείες, αλλά η ελευθερία που παρέχουν τα κοινωνικά δίκτυα οδηγεί μερικές φορές και σε ...γκάφες. Διαβάστε παρακάτω 5 από τα χειρότερα εταιρικά tweets που έχουν γίνει έως σήμερα.

1. Χτύπημα κάτω από τη ζώνη στον Ομπάμα

Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοινώνει λίγο αφότου κερδίσει τις Αμερικάνικες εκλογές ότι η γιαγιά του πέθανε λίγες μέρες πριν αναλάβει πρόεδρος. Δυστυχώς το αμερικάνικο KitchenAid θεώρησε σωστό να αναρτήσει το εξής tweet:

"Ακόμη και η γιαγιά του Ομπάμα ήξερε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν και πέθανε 3 μέρες προτού γίνει πρόεδρος"
(“Obamas gma even knew it was going 2 b bad! ‘She died 3 days b4 he became president’. #nbcpolitics,”)



2. Κάποιοι πήραν στα ελαφρά τον τυφώνα Sandy

Ο καταστροφικός τυφώνας Sandy που σκότωσε τόσους ανθρώπους, ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης σε πολλές περιπτώσεις. Το βραβείο αναισθησίας το πήρε όμως η καναδέζικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ "President's Choice", η οποία στα πλαίσια διαφήμισης του προϊόντος marshmallows bloodshot eyeballs (marshmallows κομμένα στη μέση με ένα ένα σταφύλι στο κέντρο) ανάρτησε το εξής tweet:

"Τι είναι πιο τρομακτικό; Ο τυφώνας Sandy ή ένα ποτό συνοδευόμενο από marshwallows με μάτια;"
(""What's scarier? Hurricane #Sandy or a beverage with marshmallow eyeballs?")

3. Κατάστημα μόδας πιάνεται αδιάβαστο

Το αγγλικό κατάστημα μόδας CelebBoutique, το οποίο ντύνει τους πελάτες του όπως ντύνονται οι διασημότητες, είδε ότι στο twitter ήταν πρώτο στα trending η λέξη Aurora, προφανώς λόγω της μαζικής δολοφονίας που είχε γίνει στην πρεμιέρα της νέας ταινίας Μπάτμαν στην Aurora του Κολοράντο. Οι υπέυθυνοι του καταστήματος όμως εμφανώς δεν έψαξαν καθόλου τις ειδήσεις στο internet πρωτού στείλουν το εξής tweet:

"Η λέξη Aurora είναι στην κορυφή προφανώς λόγω του φορέματός μας Aurora, εμπνευσμένο από τον Kim K"
("#Aurora is trending, clearly about our Kim K inspired #Aurora dress ;) Shop: ...")

4. Όποιος οικονομικός διευθυντής βιάζεται, σκοντάφτει

Ο οικονομικός διευθυντής της αμερικάνικης αλυσίδας καταστημάτων ρούχων Francesca's βγαίνει από το meeting με το διοικητικό συμβούλιο και πρωτού ανακοινωθούν τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα κάνει το εξής απλό tweet:

"Συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου. Καλά αποτελέσματα = Ευτυχισμένο διοικητικό συμβούλιο"
("Board meeting. Good numbers=Happy Board")

Το πρόβλημα είναι πως η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και η μετοχή αρχίζει να κινείται ανοδικά. Οπότε οι υπεύθυνοι της εταιρείας αντιλαμβάνονται το tweet και απολύουν τον οικονομικό διευθυντή, καθώς απαγορεύεται να διαδίδονται πληροφορίες για τα οικονομικά της εταιρείας επιλεκτικά σε συγκεκριμένα άτομα, πριν την επίσημε ανακοίνωση στο ευρύ κοινό. 

5. Το χαζό μοντέλο

Η εταιρεία Hollister αποφασίζει να στείλει ορισμένα αντρικά μοντέλα στην Κορέα, για το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος. Ένα από αυτά αποφασίζει να αναρτήσει στο twitter μια φωτογραφία στην οποία προσπαθεί να κάνει τα μάτια του να μοιάζουν σαν κινεζικά και με το χέρι του κάνει το σύμβολο της ειρήνης, μπροστά σε ένα παλάτι. Αυτό αποτελεί φυσικά ρατσισμό για τους Κορεάτες και πολλοί αντιδρούν και απαντούν / κάνουν retweet άμεσα. 

Μάλιστα ένας παλαιός συνεργάτης του μοντέλου, προφανώς θέλοντας να προειδοποιήσει τον φίλο του, του απαντά στο twitter "Κοίτα σε πόσους Ασιάτες άρεσε η φωτογραφία σου... Εντυπωσιακό". Δυστυχώς το μοντέλο δεν το αντιλήφθηκε και έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα απαντώντας "Χαχαχα την λατρεύουν !" ("Hahahaha they ruhhvvvv ittt!") ειρωνευόμενος παράλληλα και την αγγλική προφορά των ασιατών! Ε, δεν ήθελε και πολύ για να απολυθεί...

Πηγές: LinkedIn, Mashable, Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου