2 Δεκεμβρίου 2012

NBA League Pass - Δείτε όλα τα παιχνίδια του NBA από τον υπολογιστή / κινητό σας

Αν είστε φαν του NBA, ξέρετε δυστυχώς πολύ καλά ότι η τηλεοπτική κάλυψή του στη χώρα μας είναι τουλάχιστον ελλιπής. Υπάρχει όμως η δυνατότητα από την επίσημη ιστοσελίδα του NBA να αγοράσετε τη συνδρομητική υπηρεσία NBA League Pass International, που σας επιτρέπει να δείτε οποίο παιχνίδι του NBA θέλετε, οπότε το θέλετε, μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό / tablet σας.

Προσωπικά μέχρι στιγμής μου έχει αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις, καθώς :
  • Ουσιαστικά δεν υπάρχει όριο στο πόσα παιχνίδια επιτρέπεται να δείτε. Θεωρητικά το όριο είναι 40 παιχνίδια την εβδομάδα, το οποίο σημαίνει 5-6 παιχνίδια κάθε ημέρα! 
  • Όλα τα παιχνίδια προσφέρονται και live χωρίς περιορισμούς στη χώρα μας (ενώ στην Αμερική υπάρχουν τα λεγόμενα blackouts όταν συνδρομητικές τηλεοράσεις δείχνουν τα παιχνίδια). 
  • Όταν δε βλέπετε live τα παιχνίδια, τις περισσότερες φορές έχουν αφαιρεθεί οι διαφημίσεις, ενώ τις λίγες φορές που υπάρχουν είναι μόνο οι τελευταίες και μπορείτε εύκολα να τις προσπεράστε. 
  • Για όσους βιάζονται και δε θέλουν να παρακολουθούν τον "νεκρό χρόνο"  πχ ανάμεσα στις ελεύθερες βολές κλπ, υπάρχουν ειδικά πλήκτρα τα οποία πηγαίνουν το video 10 δευτερόλεπτα ή 1 λεπτό μπροστά. 
  • Η ποιότητα του video (streaming) προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στο Internet, έτσι παρακολουθείτε χωρίς διακοπές ένα παιχνίδι χωρίς να πρέπει να αλλάζετε κάθε φορά ταχύτητα μόνοι σας. 
  • Υπάρχει η δυνατότητα όταν μπαίνετε στο site (από τον υπολογιστή σας) ή την εφαρμογή (στο κινητό / tablet) να μη βλέπετε κανένα σκορ στη λίστα με τα παιχνίδια - επομένως θα βλέπετε τους αγώνες με αγωνία και μη γνωρίζοντας καταλάθος το τελικό αποτέλεσμα. 
Βέβαια επειδή δεν είναι και όλα ρόδινα :
  • Αν δεν έχετε χρόνο να δείτε ολόκληρο ένα παιχνίδι, υπάρχει η δυνατότητα να δείτε συνοπτικά σε 10-20 λεπτά τα καλάθια και τις καλύτερες στιγμές ενός παιχνιδιού. Δυστυχώς όμως η ποιότητα είναι απαράδεκτη, καθώς είναι προφανές ότι οι συνόψεις αυτές ετοιμάζονται αυτόματα από κάποιον υπολογιστή αντί για άνθρωπο, με αποτέλεσμα άλλες φορές να χάνονται καλάθια, άλλες φορές να βλέπετε αδιάφορα σημεία του παιχνιδιού κλπ. Είναι πολύ καλύτερα να δείτε το δεύτερο ημίχρονο / τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού και να ξεχάσετε τις συνόψεις. 
  • Η ποιότητα σπάνια πιάνει HD τουλάχιστον στη δική μας γραμμή. Πάντως είναι αρκετά καλή παρόλα αυτά. 
Το κόστος της συνδρομής ξεκινάει από 60€ το χρόνο, αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια μόνο ομάδα χωρίς playoffs και all-star game και φτάνει μέχρι τα 120€ αν θέλετε να έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα πάντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου