8 Ιουνίου 2020

Δίμηνο λουκέτο για συνωστισμό σε beach bar στη Μύκονο

Πέτσας: Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο τοπικού lockdown. Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται και πως κύριο μέλημα είναι η δημόσια υγεία. 

Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.


Μύκονος: Δύο μήνες λουκέτο και 20.000 ευρώ πρόστιμο για τον συνωστισμό στο beach bar "Alemagou".

Περίπατο... πήγαν τα προληπτικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό στην Μύκονο, καθώς τα μπαρ και οι παραλίες του νησιού γέμισαν ασφυκτικά με κόσμο.

Οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού προκάλεσαν την παρέμβαση των ανδρών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα δεν άργησαν να πέσουν. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του μπιτς μπαρ Alemagou στην παραλία Φτελιά , όπου εκατοντάδες εκδρομείς συνωστίσθηκαν, αδιαφορώντας για τα μέτρα ασφαλείας.

Αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί πρόστιμο, ύψους 20.000 ευρώ στο γνωστό μπιτς μπαρ καθώς και «λουκέτο» 60 ημερών, όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Σχολιάζοντας 
στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το δίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε στο beach bar στη Μύκονο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας». Εξήγησε ότι έχει γίνει πλήθος ελέγχων αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση, καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόση εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». 

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σα να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. Στην κριτική του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε πως τέτοιου είδους ποινές επιβάλλουν μόνο κυβερνήσεις κομμουνιστών τύπου Κίνας, είπε ότι έχει ακούσει πάρα πολλά στη ζωή του αλλά αυτό το ακούει πρώτη φορά.

Πηγές: skai.gr, iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου