24 Ιανουαρίου 2021

Η πιο ωραία αγωνιστική φωτογραφία του 2020 είναι ελληνική

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ραλί, στο γνωστό WRC, στο διαγωνισμό ProGrade Digital 2020 Photo of the Year, φιγουράρει μία εντυπωσιακή εικόνα που τράβηξε ένας έλληνας φωτογράφος, διεθνώς αναγνωρισμένος, o Νίκος Κατίκης.


Όπως λέει ο ίδιος ο Νίκος Κατίκης για τη βραβευμένη φωτό της χρονιάς από τους επισκέπτες του WRC.com, «η σημαία ήταν εκεί, ο ντόπιος με το άλογο επίσης (κάθε χρόνο είναι στο ίδιο σημείο καθώς φαίνεται πως του αρέσει η δημοσιότητα), το αυτοκίνητο θα περνούσε έτσι κι αλλιώς. Τύχη είναι ότι ο οδηγός χάνει την αγωνιστική γραμμή και ότι το ελικόπτερο περνάει ακριβώς από πίσω βιντεοσκοπώντας τον αγώνα. Κατά τα λοιπά εγώ απλά πάτησα το κουμπί».

Και συνεχίζει σεμνά λέγοντας πως «θεωρώ ότι είναι περισσότερο αποτέλεσμα τού ”στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή”, παρά αποτέλεσμα ικανότητας ή ταλέντου».

Από τον Πολύγυρο Χαλικιδικής, όπου γεννήθηκε και ζει μέχρι σήμερα, μέχρι τις ειδικές διαδρομές του κόσμου, ο 40χρονος φωτογράφος Νίκος Κατίκης σπούδασε αρχιτεκτονική και εργάστηκε κάποια χρόνια ως αρχιτέκτονας, μέχρι να στραφεί εξολοκλήρου στη μάχιμη φωτογραφία, το 2009. Από το 2013 ίδρυσε το δικό του φωτογραφικό πρακτορείο και η ζωή του όλη είναι να βρίσκεται με μια φωτογραφική μηχανή στον «πόλεμο» του WRC. 

Πηγή: protagon.gr
φωτο: Aρχείο Νίκου Κατίκη / www.rallypixels.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου