22 Ιανουαρίου 2021

Το εξώφυλλο του Time για την πρώτη ημέρα του Μπάιντεν

Το χάος της διακυβέρνησης Τραμπ σε ένα κάδρο. Το περιοδικό Time που κυκλοφόρησε μετά την ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ εικονογραφεί τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, προσπαθώντας να ενώσει τη χώρα του.

Δεν είναι εύκολο να συλλάβεις την κληρονομιά του Ντόναλντ Τραμπ σε επίπεδο διοίκησης. Να καταλάβεις τι παραλαμβάνει ο Τζο Μπάιντεν, αναλαμβάνοντας τα ηνία μιας χώρας τραυματισμένης από μια τετραετία μισαλλοδοξίας και από τα αίσχη στο Καπιτώλιο μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, μια χώρα που χάνει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους από τον κορονοϊό τον οποίο ο προηγούμενος αγνόησε επιδεικτικά, μια χώρα βυθισμένη σε μια τρομακτική ύφεση, μια χώρα απομονωμένη. 

Αυτό το σκηνικό το περιέγραψε στο εξώφυλλό του το περιοδικό Time. Δείχνοντας τον Μπάιντεν, 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, στην πρώτη ημέρα στη δουλειά, πρώτη ημέρα στο Οβάλ Γραφείο, η πρώτη της θητείας του. 

Day one: Η αίθουσα στον Λευκό Οίκο είναι ένα βρώμικο χαρτοβασίλειο, πνιγμένη σε στίβες εγγράφων, μια παραπομπή στον ερασιτεχνισμό του Τραμπ. Αλλά είναι και βαμένη με σπρέι, το τηλέφωνο ριγμένο κάτω, μια ντουντούκα πιο πέρα, πατατάκια από φαστ φουντ στο γραφείο, όλα παραπέμπουν στον πολιτικό χουλιγκανισμό του 45ου προέδρου των ΗΠΑ –έχει ξεχάσει και ένα κόκκινο καπελάκι MAGA στο πάτωμα. Ισως το πιο ζοφερό; Ο Μπάιντεν κοιτά έξω από το παράθυρο. Και εδώ η εικόνα προσομοιάζει σε μια Ουάσινγκτον παραδομένη στις φλόγες. 

Είχε φυσικά προηγηθεί η τελευταία ημέρα του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, την οποία αποτυπώνει, με μια δόση υπερβολής, το σκίτσο (στη συνέχεια) του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»:Πηγές: protagon.gr, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου