1 Ιανουαρίου 2021

Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά και στην Αθήνα

Διαφορετικά από κάθε άλλη φορά, χωρίς κόσμο σε δρόμους και πλατείες, έγινε η υποδοχή του νέου έτους στη χώρα μας, όπως και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εξάλλου από τις 22:00 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, έγινε μια προσπάθεια ώστε η υποδοχή του 2021 να είναι φαντασμαγορική. Έτσι, παρά τους άδειους δρόμους, τα βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σόου με video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα, όλα σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες και χωρίς την παρουσία κοινού. 


Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όλες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, ενώ κάποιες έφτασαν ακόμη και στην απαγόρευση της ρίψης βεγγαλικών. Η Ολλανδία ήταν ανάμεσα στις πρώτες χώρες που απαγόρευσαν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, το κεντρικό σόου ακυρώθηκε για να αποφευχθεί κοσμοσυρροή και αντικαταστάθηκε με σόου φωτός. Στις Βρυξέλλες το σόου έγινε με λέιζερ και από τις 22.00 κάθε κατεργάρης στο … σπίτι του. Στο Λονδίνο ο δήμαρχος Σαντίκ Χαν είχε προνοήσει για την ακύρωση του σόου από τον Σεπτέμβριο. Αλλά και στη Βιέννη το μεγάλο πάρτι ακυρώθηκε από τα μέσα Οκτωβρίου. Επίσης ακυρώθηκε και στο Βερολίνο το μεγάλο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.  

Με light show στη Γέφυρα του Λονδίνου (Tower Bridge) η υποδοχή του νέου έτους.

Λίγες ώρες νωρίτερα στην Αθήνα, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί σε δηλώσεις τους έκαναν έναν απολογισμό του 2020 στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για το 2021.

Στην πανδημία, οικονομία και εθνικά θέματα αναφέρεται στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να υπογραμμίσει εν κατακλείδι, ότι «το 2021 θα είναι το έτος της ελπίδας και της ανάκαμψης». Το εμβόλιο είναι «το διαβατήριο για την ελευθερία μας», «ο εμβολιασμός είναι μια πράξη σεβασμού του εαυτού και του κοινωνικού συνόλου» 
επισήμανε μεταξύ άλλων.

Πηγές: Με στοιχεία από athensvoice.gr, 
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου