3 Ιανουαρίου 2023

Η αποστολή του στρατηγού Φλώρου

«
Αντί να χαίρονται που τουλάχιστον η στρατιωτική ηγεσία στέκεται καλά και στο ύψος των εθνικών περιστάσεων, κάποιοι εδώ την εξωθούν να εμπλακεί άγρια στο πολιτικό παίγνιο και να αυτευνουχιστεί επιχειρησιακά, ενώ οι Τούρκοι γυαλίζουν τα αποβατικά τους. Πρόκειται για εγκληματική συμπεριφορά, εθνικά ντροπιαστική» τονίζει σε άρθρο του στο Protagon.gr ο Δημήτρης Ευθυμάκης.

Ένα μέρος από το δημοσίευμα αυτό (που απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του) στη συνέχεια:

Στην βάρδια του Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δεν του «έκατσαν» οι παρακολουθήσεις (όπως επιτήδεια επιμένουν κάποιοι), του έκατσε η αποκορύφωση της τουρκικής επιθετικότητας. (...)

Αποστολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν είναι ούτε να γκρεμίσει ή να στηρίξει τον Μητσοτάκη, ούτε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον Τσίπρα. Αποστολή του είναι να κρατήσει όρθιες και σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας τις ένοπλες δυνάμεις μας, σε μια περίοδο τυχοδιωκτικής εξαλλοσύνης των Τούρκων. Η αποσαφήνιση της βασικής αποστολής του απαντά και στο ερώτημα «τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να πράξει» βλέποντας το όνομα του να εμπλέκεται στην διαμάχη των παρακολουθήσεων. Έχει κανείς αμφιβολία ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος έκανε εξονυχιστική έρευνα για το θέμα της (υπαρκτής ή ανύπαρκτης) παρακολούθησης του; Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι ξέρει τα πάντα, ότι διαθέτει ολοκληρωμένη και στοιχειοθετημένη άποψη για τα συμβάντα ή για τα κατασκευασμένα σενάρια. (...)

Γράφουν οι Τούρκοι για τον «προκλητικό Φλώρο», παραλλήλως γράφουν οι Συριζο-λαϊκοδεξιοί μας για τον «δειλό υπάλληλο του Μητσοτάκη, Φλώρο» και ειλικρινά απορώ με την αντοχή του στομαχιού του αρχηγού. Πώς αντέχει; Ουδέποτε άλλοτε σε ειρηνική περίοδο αρχηγός του γενικού επιτελείου δεν δέχτηκε τόσο συντονισμένα παράλληλα πυρά από αντιπάλους και δήθεν φίλους, από εθνικούς εχθρούς και από ημετέρους δήθεν πατριώτες.

Η χώρα πάει για μια άνοιξη με εκλογικούς υπηρεσιακούς πρωθυπουργούς, που αντικειμενικά θα έχουν μειωμένες δυνατότητες λήψης κρίσιμων αποφάσεων. Και πορευόμαστε γνωρίζοντας ότι αυτή είναι η πιθανότερη στιγμή να κάνουν κίνηση οι Τούρκοι. Αντί λοιπόν να χαίρονται που τουλάχιστον η στρατιωτική ηγεσία στέκεται καλά και στο ύψος των εθνικών περιστάσεων, κάποιοι εδώ την εξωθούν να εμπλακεί άγρια στο πολιτικό παίγνιο και να αυτευνουχιστεί επιχειρησιακά, ενώ οι Τούρκοι γυαλίζουν τα αποβατικά τους. Πρόκειται για εγκληματική συμπεριφορά, εθνικά ντροπιαστική.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος δεν επιτρέπεται και δεν δικαιούται να βάλει τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτή την περιδίνηση, παρά το γεγονός ότι προσωπικά πιέζεται. Και ως φαίνεται, δεν θα το κάνει. Αποστολή του είναι η υπεράσπιση της Ελλάδας και μόνο. Η πατρίδα δεν μπορεί να παρασυρθεί στην δίνη της πολιτικής οξύτητας. Τα νησιά μας δεν θα παιχτούν στα ζάρια των εκλογών. Όσο για τους εύκολους επικριτές του αρχηγού, προτιμώ να τους τοποθετήσω στην χορεία των φανατικών ανεγκέφαλων του κομματισμού, παρά να υποψιαστώ ότι αποτελούν άβουλα πιόνια μιας σύγχρονης «υπόθεσης Τουχατσέφσκι» που εξυφαίνεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Και διευκρινίζει ο συντάκτης του άρθρου: (Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μιχαήλ Τουχατσέφσκι ήταν σοβιετικός στρατάρχης, στρατιωτική μεγαλοφυΐα και αναδιοργανωτής του Κόκκινου Στρατού. Σχεδιάζοντας την επίθεση του στην Σοβιετική Ένωση, ο Χίτλερ, που ήξερε την αξία του Τουχατσέφσκι, κατασκεύασε πλαστά έγγραφα που τον εμφάνιζαν ως προδότη και τα πάσαρε εντέχνως στον Στάλιν μέσω του προέδρου της Τσεχοσλοβακίας. Ο Στάλιν εκτέλεσε τον Τουχατσέφσκι, άλλους δυο στρατάρχες και 75 από τους 80 εν ενεργεία στρατηγούς. Οι εκκαθαρίσεις συνεχίστηκαν προς τα κάτω με συνολικά πάνω από 32.000 εκτελέσεις αξιωματικών. Ακολούθησε τρόμος και χάος στον Κόκκινο Στρατό, ο οποίος στην έναρξη της «Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα», ελλείψει ηγεσίας, σαρώθηκε από τους Χιτλερικούς).

Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου